Cannondale Kinneto Rigid

Beste kjøp i testen!

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Beste kjøp!

+ Lavest vekt i testen

+ God sykle også uten motorhjelp

+ Raske dekk

- Rykk og napp rundt motorkutt

- Kan bli hard over kanter pga. manglende demping

Av en eller annen grunn er Canondale Kinetto markant billigere enn sammenlignbare sykler i testen. Det er også den klart beste av de "rimelige" syklene.

Bortsett fra rykk og napp-irritasjonen som gjelder alle syklene med Shimano Steps-motor, er det mest positivt å si om denne. Den er sporty, letthåndterlig og en av de få syklene i testen som er helt OK å sykle også uten motorhjelp.

Du kan bytte til vanlig dempergaffel for samme pris, om du ønsker det i stedet for den stive venstregaffelen.

Motoropplevelse/assistanse

Nykking ved motorkutt i High-innstillingen, som med de andre Shimano Steps-syklene. Dette er mindre fremtredende ved Normal-modus. Ellers er skyvet omtrent som Bosch Active. Motoren lager en del lyd.

Teknisk design

Stealth-aktig design som gjør batteriklumpen litt mindre synlig, kult med lefty-gaffel (som sparer vekt?). Tight og fin, gir inntrykk av kvalitet. Minner mest om DBS av de andre i testen. Lefty-gaffelen er tøff, men gjør standardskjermer umulig. Du kan bytte til vanlig dempegaffel om ønskelig. God vektfordeling.

Komfort og manøvrering

Smidig og letthåndterlig. God balanse med krankmotor og batteri i ramma. Passer til både by og litt lengre pendling. Kvikk og responsiv, bredt styre, full kontroll. Veldig god å manøvrere. Selv uten motor er det helt OK å sykle oppoverbakke.

Brukervennlighet

Naken sykkel, kun støtte, men skjermer kan kjøpes og monteres lett, sies det. Lefty-gaffel mangler demping - den blir hard over kanter og skrukkete asfalt. Testens letteste sykkel! Lefty-gaffel vanskeliggjør montering av standard framskjerm. Samtidig gir denne gaffelen litt lavere vekt. Fint display, enkelt å bruke. Mangler endel utstyr.

Verdi for pengene

Beste kjøp uten tvil! Sammenlignet med de andre syklene i denne prisklassen er dette gjennomført kvalitet.

Bremser og gir

Gode bremser, giret fungerer greit, og har utvekslinger som bør holde for de fleste. Savner litt mer å gå på når farten blir høy, særlig siden dette er en sykkel som er grei å sykle uten motor. Giret funker klanker ganske høyt av og til.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 17990
Vekt (kg) 19
Motor - plassering, type Shimano Steps krankmontert motor
Assistansenivåer Off-Eco-Normal-High
Dreiemoment og rekkevidde Nominell kraft 250 Watt, Max. dreiemoment 50 Nm. Rekkevidde Eco:125km Normal:85km High:60km
Batteri 418 Wh-kapasitet (36 V, 11,6 Ah)
Gir Shimano Deore
Bremser Shimano M355 Hydrauliske skivebremser
Ramme (type og størrelser) og gaffel Kinneto Men, Optimized Alloy, Herre: 44-52-60cm, Dame:42-47-53cm, Gaffel Herre rigid: Cannondale Lefty Rigid. Herre og Dame susp: SR Suntour NRX
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Leveres uten skjermer, lys og lås. Standard bakskjermfester for alle typer bakskjermer (SKS X-Tra Dry XL 26-29 bakskjerm 149 kr), SKS Mud-X forskjerm (59 kr) for rammerør foran for Rigid modellen. Vanlig forskjerm for Suspension modellene.
Forhandlere Cannondale forhandlere, se www.cannondale.com

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning