Eksperttips: Morobiler

Nå kan du gjøre et kupp på sportsbil

Har du planer om å kjøpe sportsbil, er det nå du skal handle. Vi har bedt tre bileksperter plukke ut sine favoritter i flere prisklasser.

FULGTE DRØMMEN: 27 år gamle Kyrre Lindquist har vært opptatt av Porsche så lenge han kan huske, og i år fikk han endelig muligheten til å kjøpe det som kan sies å være hans drømmebil. - Jeg hadde bilde av en 911 på veggen da jeg var liten, så det var egentlig ikke noe tvil, sier Porsche-entusiasten. Lindquists bil er en 1999-modell Porsche 911 Carrera 4, og han er tydelig fornøyd med å ratte bilen fra Stuttgart.
FULGTE DRØMMEN: 27 år gamle Kyrre Lindquist har vært opptatt av Porsche så lenge han kan huske, og i år fikk han endelig muligheten til å kjøpe det som kan sies å være hans drømmebil. - Jeg hadde bilde av en 911 på veggen da jeg var liten, så det var egentlig ikke noe tvil, sier Porsche-entusiasten. Lindquists bil er en 1999-modell Porsche 911 Carrera 4, og han er tydelig fornøyd med å ratte bilen fra Stuttgart. Foto: FOTO: Pål André Skogen
Publisert Oppdatert

Høsten er en god tid for å kjøpe sportsbil.

- Bilforhandlerne er nok mer villige til å diskutere prisen på en sporty kabriolet nå enn om våren. De vil ha bilene raskest mulig ut av butikken, sier Anders Hovde, bilekspert i TNS Gallup.

Det kan Kjetil Andre Grydeland i Sportswagen AS bekrefte. Han har for eksempel satt ned prisen med 50 000 kroner på en Mercedes-Benz SLK 280.

- Jeg ønsker ikke å sitte med den bilen til våren. Rentene jeg må betale på bilen kan jeg like gjerne gi i prisavslag, sier Grydeland.

Her er ekspertenes bruktbiltips:

Andreas Handeland

Bilansvarlig i Dagbladet

50.000

Toyota MR2

Denne bilen er midtmotorisert og kan med det gi selv erfarne fører god matching. Den midtplasserte toliteren på 156 hester bak ryggen gir bilen respektable ytelser og frekk lyd.

img

100 000 kroner:

Porsche 944

For denne prisen snuser man på en Turbo eller S2-modell. Av mange ble denne sett på som en uekte Porsche, men faktisk var kjøreegenskapene så gode at den tuktet 911-modellen.

250 000 kroner:

Skoda Octavia RS

Toliters turbomotor sørger for sportsbilytelser, og kjøreegenskapene er meget presise og gode. Plassforholdene sørger for at man får sportsbil og praktisk familiebil i ett.

500 000 kroner:

BMW M3

I mine øyne er E46-utgaven av BMW M3 en utrolig vellykket bil, både å se på og å kjøre. De brede skjermene og den litt mystiske framtoningen matcher den illsinte rekkesekseren under panseret perfekt, og kjøreegenskapene var forut for sin tid.

img

Ubegrenset:

Her er det fristende å si en ny Nissan GT-R, siden den på mange måter er en komplett superbil. Men jeg tror likevel jeg må si en bruktbil; Ferrari 430 Scuderia 16M - en vannvittig racinginspirert kjøremaskin som gjør at man skjønner hvorfor "velbemidlede" folk kjøper seg Ferrari. Den glemmer jeg aldri.

Terje Bjørnsen

Fagredaktør i Vi Menn Bil

50 000 kroner

Audi 80

Her velger jeg meg en tilsynelatende solid Audi 80 Cabriolet, der den klassiske fem-sylindrete motoren på 133 hester sørger for riktig lydkulisse.

100 000 kroner

BMW Z3

Liten og lett, kjapp i vendingen og rask nok med firesylindret motor. Du får ekte roadsterglede til en rimelig penge, Mazda MX-5 er også et godt alternativ.

img

250 000 kroner

Mazda RX-8

En herlig sportscoupe med spesiell drivlinje. En wankelmotor for ordentlig futt med 192 eller 231 hk, og et lydbilde som får Star Wars til å virke gammeldags.

500 000 kroner

Peugeot RCZ

Vi har latt oss sjarmere av både utseende og egenskaper. En lett brukt 2011-modell med 200 hk og 6 500 km på telleren går som et olja lyn, og har fortsatt alle garantier i behold.

img

Ubegrenset

Porsche 911 Turbo

Skal det være, så skal det være: En 2007-modell Turbo. Avansert 4WD sørger for at du får glede av de 480 hestene hele året. 1,4 millioner er vel ikke all verden?

img

Anders G. Hovde

TNS Gallups bilekspert

50 000:

Alfa Romeo GTV 6, 2.5

Ingen biler kunne måle seg med den lyden! Sammen med A-ha er dette lyden av 80-tallet.

img

100 000:

Chevrolet Corvette Stingray 1973

Den første vakre bilen jeg så. Oppdaget som 8 åring i form av den flotteste modellbilen jeg noen gang har eid.

img

250 000:

Mercedes-Benz SLK

Dette må være den perfekte bilen å se Norge fra. En sommer i denne fra Kirkenes til Lindesnes, med god tid og hyggelig passasjer!

500 000:

Audi A5 Sportback 2,0 TFSI Quattro

Linjelekker bil som er nærmest fornuftig. Etter mitt syn en perfekt blanding av sportsbilfølelse og transportmiddel til fjells.

Ubegrenset:

Bugatti Veyron

Rask og vakker - hva mer er det å si.

img

Les også:

Vi har testet 571 biler. Se alle biltestene her

Her smadres verdens dyreste luksusbil

Dette er de beste og verste bilene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning