Åpen klasse

Denne klassen handler kort sagt om kjøreglede. Biler som ble kjøpt av entusiaster – eller de med så velfylt lommebok at de kunne unne seg noe ekstra. Nå er bilene oppnåelig for deg og meg.

Publisert Oppdatert

Den åpne klassen favner så mangt - fra GTI-biler, via rimelige roadstere, til hårete sportsbiler. Fellesnevnerne er mange: De tilbyr kjøreglede, og ble enten kjøpt av rendyrkede entusiaster med stor sans for å ta vare på bilen, eller de med mye penger som ville kose seg litt ekstra på veien. Lav kjørelengde, mye utstyr og godt vedlikehold går igjen. Men hard bruk er kanskje like vanlig - du er herved advart...

Du kan si hva du vil om Mini - den har kanskje ikke så veldig mye med forfaderen å gjøre. Det spiller ingen rolle, for bilen er rett og slett supermorsom. I Cooper S-drakt har den heftige fartsressurser og herlige kjøreegenskaper, og i våre øyne ser den fortsatt bra ut. Dessuten var den relativt billig som ny - og veldig billig nå. Regn med å finne mange sterkt personifiserte utgaver med mye utstyr.

Om du begynner å gå lei av å høre om Mazda MX-5, tør vi påstå at du aldri har prøvd en. For denne kan du ikke krangle med oss om. Det er ingen biler som gir så mye kjøreglede for pengene, uansett hvor du kikker. Den er superlett og rimelig å eie, og siden den kostet lite da den var ny er den også billig brukt. Så dersom du liker åpne sportsbiler, kan du rett og slett ikke overse MX-5.

Og BMW Z4, som på mange måter ble litt for dyr i forhold til hva den opprinnelig var tenkt som, gir mye utstyr, herlige motorer og toppløse gleder for veldig mye mindre penger enn da den var ny. Her finner du mange velpleide eksemplarer på billigsalg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning