Bordmodellene

Publisert Oppdatert

De første modellene som kom på markedet var av den typen som foldes opp som en bærbar PC. Disse har CD-platen liggende i nedre del, og skjermen sitter i øvre. Vi har med to slike modeller i testen, en fra Philips og en rimelig modell fra Exibel.

Bildekvaliteten til spilleren fra Exibel - med sine beinharde kontraster - er testens dårligste med god margin. I tillegg sitter faktisk skjermen skjevt i rammen sin, og tekstingen er vanskelig å lese. Om man kun skal vise film til ukritiske barn, er den likevel ikke helt ubrukelig. Dessuten har den to telefonuttak, og billig er den jo også.

Philips PET716 har derimot en bra bildekvalitet. 7-tommeren er ikke like god som de beste i testen, men mye bedre enn sin duellant. Og i motsetning til Exibel, kan Philips PET716 også spille av DivX, og den kan vise JPG-filer.

Til begge får du med fjernkontroll, kabler for tilkobling til 220 og 12 volt, samt kabler for å vise film på en TV. Exibelen kommer i tillegg med en bæreveske som er fin til å beskytte spilleren og lagre alt tilbehøret. Denne vesken er formet slik at den også kan brukes som henger for spilleren over en bilstol. Philipsen på sin side, krever et fang å ligge i.

Prisforskjellen på disse to er ikke all verden. Exibel er nylig satt ned fra 998 kroner til 798. Philips PET716 har en laveste nettpris på 1238 kroner, og jeg vil påstå at den er verdt forskjellen, rett og slett på grunn av kvalitetsfølelsen og bildet. Også lyden er bedre på den dyreste, så valget er lett.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning