Bilutstillingen i Detroit

De beste nyhetene fra USAs viktigste bilutstilling

Nye E-klasse med mindre motorvolum og stappfull med teknologi.

Publisert Oppdatert

Bilutstillingen i Detroit åpnet nylig, og blant mange modeller som vi aldri får se i Norge, så vises også noen interessante nyheter sett med norske øyne, som Audi A4 Allroad og Mercedes E-klasse.

Mindre volum

E-klassen kommer med en helt ny firesylindret diesel som er mer kompakt enn dagens versjon. Tross mindre slagvolum skal den produsere 195 hk og et dreiemoment på 400 Nm. Forbruket er oppgitt til 0,39 l/mil, med et CO2-utslipp på 102 g/km. Den nye dieselen blir tilgjengelig ved lansering av E-klasse i april. Senere kommer også en ladbar hybridversjon med et dreiemoment på 600 Nm. E-klasse kommer med nitrinns automat (9G-Tronic) som standard og kan fås med luftfjæring.

E-klassen kommer også med flere kjøreassistanse- og sikkerhetssystemer. Active Brake Assist, som kan advare føreren mot uventede situasjoner og bremse dersom det er nødvendig, er inkludert som standard. Det samme er Attention Assist, som kan advare føreren mot sløvhet og trøtthet, samt Crosswind Assit som sørger for at bilen ikke trekkes ut av kjørebanen.

 (Artikkelen fortsetter under bildet)     

SELVKJØRT: Ved hjelp av Active Lane Change-assist kan bilen selv bytte fil når du kjører på motorveien.
SELVKJØRT: Ved hjelp av Active Lane Change-assist kan bilen selv bytte fil når du kjører på motorveien.

Mer selvkjørende

Den kan også leveres med Drive Pilot som er Mercedes' neste skritt på veien mot autonom kjøring. Takket være systemer som registrerer omgivelsene rundt bilen enda bedre, kan nye E-klasse kjøre selv i tett trafikk. I tillegg til å holde en korrekt avstand til bilen foran kan man med Distance Pilot Distronic også følge bilen foran automatisk i hastigheter i opptil 210 km/t.  I inntil 130 km/t reguleres avstand og styring automatisk, også på veier uten veioppmerking. Ved hjelp av Active Lane Change-assist kan bilen selv bytte fil når du kjører på motorveien.

Bil-til-bil-nettverk

Remote Park Pilot gjør at du nå kan parkere bilen med din egen smarttelefonen. Ved hjelp av Remote Park-assistenten fjernstyrer du parkeringsprosessen med en app.

E-klassen kan også fås med et «bil-til-bil»-nettverk, kalt med «Car-to-X». Dette systemet hjelper sjåføren å forutse hendelser ved at biler gir hverandre beskjed om forholdene på veien, for eksempel dersom det er is i kjørebanen eller en bil parkert langs veikanten. 

I bildegalleriet under kan du se flere nyheter fra bilutstillingen i Detroit.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning