Test: Toyota Hilux D-4D, Ford Ranger 3,2 TDCI og Nissan Navara 2,3 dCi

Tar de harde jobbene

De nye pickupene er tøffe som traktorer og har komfortutstyr som moderne vanlige biler. De er arbeidsbil, livsstilsbil og hyttebil i én pakke.

Foto: Petter Handeland
Publisert Oppdatert

Bakken foran oss ser ut som en vegg. «Det kan ikke gå», tenker vi, men det må jo prøves. Bilen settes i 4x4 lavgir, girspaken dras bak til «D».

Pickupen kryper mot overgangen. Den har klaring nok både foran og bak. Vi gir mer gass. Bilen virker ikke å bry seg med hvor bratt det er i det hele tatt. Den klatrer opp som om den var en edderkopp.

Hvor bratt det virkelig er, kjenner vi når vi går ut. Det er vanskelig å stå, og krevende å komme inn og ut av bilen. De to andre bilene greier prøvelsen like lett.

Dette er en slik ting pickuper kan. De kan også trekke opptil 3,5 tonn, eller få tilleggsutstyr som gjør dem skreddersydd til frakt av sykler, vannscooter eller nærmest hva det måtte være. Samtidig ser interiøret ut som i vanlige personbiler, med naviskjerm, skinnseter og masse utstyr på plass. Pickupene er i ferd med å bli mer enn bare rustikke arbeidsbiler.

Her er det doublecabene Toyota Hilux, Ford Ranger og Nissan Navara vi har til test. Toyota kunne bare låne ut en personbilregistrert bil, men det er vurdert som varebil, og det er varebilprisene som er oppgitt.

Av konsept er de, ikke overraskende, svært like. Også prismessig ligger de i samme område med relativt likt utstyrsnivå. Likevel er det mer enn nok av forskjeller å finne.

Under følger tester av de tre pickupene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning