Testsamling:

De beste bilene til under 400.000 kroner

Fra og med 2012 og frem til i dag, har vi testet nesten 350 biler. Her er de beste bilene til under 400 000 kroner.

EN AV TRE: Av disse tre merkene er det Peugeot som stikker seg fram som merket med best nybilgaranti. Nest best i Norge i dag, ifølge Forbrukerrådet.
EN AV TRE: Av disse tre merkene er det Peugeot som stikker seg fram som merket med best nybilgaranti. Nest best i Norge i dag, ifølge Forbrukerrådet. Foto: Handeland, Petter
Sist oppdatert

Alle biler vi tester her i Vi Menn Bil og Klikk.no/motor, går gjennom et omfattende testprogram. Vi kjører ikke bilene rundt kvartalet, strekker fingeren i været og gjetter oss frem til en testkarakter, men tilbakelegger mangfoldige mil på variert vei og gjør nøyaktige målinger med avansert utstyr.

Dataene vi sitter igjen med etter fullført testprogram, sammenlignes med data fra tester av modeller fra konkurrerende merker. Dermed kan vi være helt sikre på at vi kan stå inne for totalkarakteren vi setter etter endt test.

Kort fortalt ser testprogrammet slik ut:

  • GPS-målinger av akselerasjon
  • Støymålinger på tomgang og i fartsintervallene 50, 80 og 100 km/t
  • Måling av speedometermissvisning
  • Bremsetest
  • Slalåm og unnamanøver (elgtest)
  • Innvendige mål av kupé og bagasjerom
  • Innhenting av tekniske data fra vognkort
  • Testrunde på 20 mil med kartlegging av drivstofforbruk
  • Testrunde på 10 mil for elbiler og ladbare hybrider

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

19 av 119 biler fikk terningkast 6

3 x stasjonsvogner mellomklasse. Skoda Octavia, Toyota Avensis, Mazda 6.
3 x stasjonsvogner mellomklasse. Skoda Octavia, Toyota Avensis, Mazda 6.

Det vi ser, er at bilene stadig blir bedre. Den gjennomsnittlige totalkarakteren er høyere nå enn den var for fem år siden. Det skal likevel godt gjøres å oppnå toppscore i vårt testprogram. Av 343 testede biler fra og med 2012 og frem til i dag (april 2016), ble kun 31 biler belønnet med terningkast seks.

Blant disse har vi plukket ut bilene med grunnpris på under 400 000 kroner. Antallet ble da redusert til 19. Av disse vil du se at enkelte koster over 400 000 kroner med ekstrautstyr.

Blant de 19 finnes også flere versjoner av samme bilmodell. Eksempler på dette er Skoda Octavia, BMW 3-serie, Audi A3, Ford Focus og Peugeot 308, som alle er inne med flere utstyrs- og motor/drivlinje-versjoner på topplisten.

Her følger tester av bilene belønnet med terningkast seks, sortert alfabetisk:

Til opplysning: I saken "Den ene er best med bensin, den andre med diesel" i listen under, var det Peugeot 308 2,0 BlueHDi med automatgir som ble belønnet med terningkast seks.

Denne saken ble første gang publisert 13/04 2016, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også