Bilquiz:

Vet du hva varsellampene betyr?

Varsellamper er kjent som en kilde til angst og indre uro. Vet du hva de betyr og hva du skal gjøre dersom de begynner å lyse?

Kjenner du varsellampene?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Fantastiske teknologisprang løfter bilenes utstyrsnivå til stadig nye høyder. Spesielt på sikkerhet har utviklingen gått i et rasende tempo. Ikke bare har utstyrsfunksjonene blitt bedre, men tilgjengeligheten har økt betraktelig samtidig som prisen har gått ned.

Aktivt sikkerhetsutstyr som for få år siden kun var tilgjengelig som dyrt ekstrautstyr i flaggskipene til de store bilprodusentene, er gjerne standardutstyr i selv de billigste bilene på markedet i dag.

Akkurat det er en god trend som virkelig kommer oss forbrukere til gode. Samtidig gjør det bilene litt vanskeligere å forholde seg til. Et førermiljø i dag har gjerne en knappeflora som kan få hvem som helst til å gå i spinn, og stadig blir vi presentert for nye utstyrsforkortelser som ESP, VCS, DSC, ABS eller DSG.

I takt med at nytt utstyr og nye funksjoner kommer til, øker også antallet symboler og forkortelser, og det er i dag langt flere varsellamper i instrumentpanelet å forholde seg til enn tidligere.

Det skal godt gjøres å huske alle, og ikke alle er like enkle å forstå, der de blinker i grønt, gult, rødt eller blått. Og hva gjør du egentlig hvis en lampe begynner å lyse?

Derfor spør vi: Vet du hva varsellampene betyr?

*Kilde til quiz: NAF

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning