Aston Martin One-77:

Helt ekstrem

James Bonds drømmebil?

Publisert Oppdatert

Nå er enda mer informasjon om Aston Martins kommende super-duper-sportsbil One-77 klar. Bilen, som kun skal bygges i 77 eksemplarer til over ti millioner kroner per stykk - naturligvis før avgifter - blir ganske enkelt ekstrem.

Akkurat nå, på årets Genéve-utstilling, viser Aston Martin fram det aller første chassiset til den håndbygde supersportsbilen.

- Allerede fra starten av var målet med One-77 klart: den skal kombinere høyteknologi med håndverk, forteller Aston Martin-sjefen Dr. Ulrich Bez i pressemeldingen. - Og den skal demonstrere hva vi, våre designere, ingeniører og teknologipartnere kan klare.

Se vårens heteste bilnyheter her

Ekstrem finish

Den britiske bilbyggeren begynte faktisk med å plukke fra hverandre en DTM-racerbil da de skulle begynne å konstruere One-77. Ryggraden i supersportsbilen er en lett og sterk karbonfibermonocoque, hjulopphenget bruker velkjente løsninger - og er justerbart i alle retninger, så bilen tilpasses hver enkelt eiers ønsker og krav ved levering.

Detaljene råder over alt. Uansett hvor man ser på en One-77, skal man i følge Aston Martin bli overrasket og imponert over detaljnivået og den høye finishen. Men de innrømmer også selv at det er litt spesielt at majoriteten av de flotte delene bilen er satt sammen av er usynlige helt til man begynner å plukke bilen fra hverandre.

Over 700 hk!

Den skal også flytte greit på seg. For under panseret har den en 7,3-liters V12, plassert svært lavt og langt tilbake i motorrommet. Målet er 700 hk, og foreløpig ser det ut til at de skal overgå dette. Kreftene går via en nyutviklet sekstrinnsgirkasse med automatisk clutch og skiftehendler bak rattet, og bakhjulene - som måler 335/30-20 - vil nok få litt å slite med. Målet er for øvrig at One-77 skal veie 1500 kg, og sammen vil dette gjøre at 0-96 km/t skal ta 3,5 sekunder og at toppfarten blir godt over 330 km/t.

Du kan se mer av One-77 på bilens hjemmeside.

Besøk messa!

Den internasjonale bilutstillingen i Genéve åpner dørene for pressen i dag, og motorredaksjonen i Klikk.no er naturligvis til stede. Du vil derfor få løpende oppdateringer om hva som skjer i Sveits i dagene som kommer - inkludert videofilmer av de flotteste, de mest interessante og de viktigste nyhetene.

Årets messe er den 79. i rekka, og er åpen for publikum fra 5. til 15. mars. Du kan lese mer på arrangørens hjemmesider her.

Bilmessen anbefales virkelig for deg med et snev av bilinteresse. Her er det massevis av flotte biler å se på - og en god del annet. Samtidig er det enkelt å komme seg dit; messa arrangeres i en hall med direkte tilknytning til flyplassen i Genéve. Dessuten er dette en av de aller mest kompakte bilmessene her i verden, så den er svært oversiktlig og det er lett å få med seg alt på ikke så altfor lang tid.

Les også:

Ekstremt fra Lamborghini

Helt ny biltype fra BMW

Barsk med kontakt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning