X-Trails etterkommer

Nissan innser at X-Trial har levd lenge nok, og på bilmessen i Detroit skal de vise arvtakeren Nissan Rogue. Vi viser deg bilen allerede nå.

Publisert Oppdatert

Tross navnet, Rogue, er den nye bilen ennå snillere i sin fremtreden enn X-Trail. Den har mykere linjer, er mer stasjonsvognpreget, og det ser ikke ut til at den ønsker å bli oppfattet som en tøffing. Kanskje mer som en elegant personfrakter?

I likhet med andre
Det er ingen hemmelighet at designere snakker med designere, og det er ingen hemmelighet at de på mange måter hvilke biler som skal være i tiden. Nissan har i grunnen hintet i denne retningen lenge. Se bare på deres Murano. Rogue kunne vært snytt ut av nesa på Murano, for likheten finnes over det hele. Om vi skal sammenligne med konkurrenter, så kan vi for eksempel nevne Mazda CX-7, som har fått den samme formgivningen som Rouge. Konseptbilen Kia Kue og Volvo XC60 er andre biler som viser det samme.

Være eller ikke være
For Nissan Norge betyr denne bilen nærmest leve eller dø. Selv om Nissan har tatt over driften i Norge selv, så finnes det grenser for hvor lite bilsalg de kan akseptere. I Norge står X-Trail for majoriteten av Nissan's salg, og dersom den nye modellen ikke lykkes, så er det katastrofalt.

De elleve første månedene av 2006 solgte Nissan 1.424 eksemplarer av X-trail. Neste bil på lista var Note, som kom ny i løpet av året, og således alltid får ekstra oppmerksomhet. Den solgte de 626 biler av. Forventede storselgere som Primera klarte de kun å selge 262 biler av. Nissan har et navn man forventer litt av, men befinner seg bare som nr. 15 på listen over de mest solgte bilmerkene. Det er alt for dårlig, så vi overdriver ikke ved å si at de må lykkes med Rogue.

Tøffe konkurrenter
Nå skal vi ikke henge oss for mye opp i motoralternativer og prissettinger, for i Detroit
snakker Nissan selvfølgelig et språk som amerikanerne ønsker å høre. I Europa blir alt en annen skål.

At bilen likevel skal ut og konkurrere med Honda CR-V, Hyundai Santa-Fe, Opel Antara, Mitsubishi Outlander, og de andre bilene i denne klassen, er likevel hevet over enhver tvil. Dessverre for Rogue kommer det også mange nykomlinger i denne klassen ut over 2007, så kampen blir knallhard. Vi tenker da selvfølgelig på VW Tiguan, samt Citroen og Peugeots versjoner av Mitsubishi Outlander. For å si det mildt, det blir et rotterace der ute, og kun de sterke vil overleve. Blir Nissan Rogue en av de?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning