VOLVO C30 DESIGN CONCEPT:

VOLVOS RETRO-MINSTEMANN

Volvo har nå endelig sluppet de offisielle bildene av minstemann i familien; C30.

43bb000cc1b7b.jpg
43bb000cc1b7b.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
img
Som vi tidligere har skrevet, har Volvo lenge planlagt en mindre modell. De har også selv vist friste-skisser av bilen, og de siste dagene har det lekket stadig flere opplysninger om det nye konseptet.

Vises i Detroit

Det har også lenge vært relativt klart at navnet skulle bli C30, og dermed også at bilen skulle bli en slags coupé.

Nå er de offisielle bildene endelig på plass (med streng formaning om at de ikke skal publiseres før i dag!), sammen med en del informasjon om konseptbilen Volvo skal vise på Detroit-messen som åpner dørene om noen få dager (selvsagt med Vi Menn Bil til stede.)

P1800

C30-konseptet er tydelig inspirert fra gamle dagers storhet P1800ES, spesielt synlig er jo dette i det markante hekkpartiet med masse glass og særegne lykter satt opp i hesteskomønster.

- Baklysarrangementet er så uvanlig at du aldri vil være i tvil om hva slags bil du har foran deg, sier Volvos sjefsdesigner Steve Mattin. Og vi er så absolutt ikke uenige.

Frisk turbofemmer

Den har to dører (derav C´en i navnet), og innvendig finner vi fire individuelle seter. Sportslighet og ungdommelighet står i fokus, og utformingen av interiøret og alle detaljene vitner også om dette.

Under panseret finner vi Volvos turbomatede rekkefemmer på 2,4 liter, her med 260 hk og 350 Nm. Den skal klare 0-100 km/t på seks sekunder, og en flat og bred dreiemomentkurve skal gi kjørbarhet også på lavere turtall.

A3, 1-serie og 147

Volvo sier at C30 skal være en konkurrent til Audi A3, BMW 1-serie og Alfa Romeo 147 - altså inn i et nytt marked for Volvo.

Med tanke på komforten, sportsligheten, detaljene, kjørbarheten og den opplevde kvaliteten i modellene den deler basis med (S40 og V50), ser vi ingen grunn til å tvile på at den vil kunne passe inn i et slikt selskap. Så sant Volvo gjør jobben sin, da.

- Helt klar i september

C30 Design Concept er som nevnt bare et konsept, men med tanke på at Volvo lover å vise den produksjonsklare modellen på Paris-utstillingen i september, skal du ikke se bort ifra at det vi ser her er ganske så nær den ferdige bilen.

Mindre motorer på vei

Og selv om konseptet har en motor som helt sikkert gjør C30 morsom, antar vi at det også vil komme flere mindre motorer i den når den kommer på markedet.

Dette underbygges også av at Volvo mener C30 er en viktig modell for å få opp salgsvolumet de kommende årene.

Vi gleder oss!

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning