VOLVO C30:

Volvos minste er offisiell

Endelig er de offisielle bildene og den første informasjonen om Volvos minstemann C30 på plass.

44c525ea73f65.jpg
44c525ea73f65.jpg
Publisert Oppdatert

img

img

Vi har vist dere bilder av Volvos tøffe C30-konseptmodell,vi har vist spionbilder og skisser, og de siste dagene har detlekket ut noen bilder av bilen på forhånd. Men nå er den endeligoffisiell: Volvo C30 er klar.

Konseptmodellen var tøff, det var vel de fleste enige om. Og selvom vi - etter å ha sett noen bilder av bilen når den bletestet i Nord-Finland - syntes produksjonsversjonen av bilenså veldig mye kjedeligere ut enn konseptet, har den fortsatt friskeformer.

Fire stoler

C30 skal vises til publikum for første gang iseptember, og går i produksjon mot slutten av dette året. Hitkommer den antakeligvis rundt nyttår en gang.

C´en i C30 henspeiler på at dette er en coupéliknende modell; denhar tre dører, og i stedet for et konvensjonelt baksete har bilento ordentlige stoler.

For dette skal ikke være noen bil for barnefamilier; Volvo sier ipressemeldingen at bilen er myntet på "single unge, ellerpar, med en intenst urban livsstil."

- Spennende og morsom

- Disse menneskene prioriterer spenning idesign og kjøreegenskaper, og Volvo C30 er designet for å passederes smak og livsstil, sier Volvo-sjef Fredrik Arp ipressemeldingen.

imgDen kompakte C30 - denmåler 4,25 meter fra front til hekk, 22 cm mindre enn storebror S40og sju cm lengre enn en Toyota Corolla - skal være morsom åkjøre, uansett hvilken motor man velger i den.

Se midtkonsollen gjennom bakluka

Interiøret har med seg elementene vi kjennerfra nyere Volvo´er - det hele ser lyst og trivelig ut. Denstore glass-bakluka bidrar også til å gjøre coupéen lys. De tobaksetene skal gi god plass til voksne, og Volvo gjør et poeng avat disse to setene er plassert slik at man kan skimte denkarakteristiske Volvo-midtkonsollen bakfra gjennom bakluka.

Fra 100 til 220 hk

Volvo skal gi kundene sine store muligheterfor å personifisere bilen, både inn- og utvendig. Utstyr som etstort surround-stereoanlegg, Volvos blindsone-varsler og slikt ertilgjengelig uansett modell. Under panseret vil den i første omgangkomme med bensinmotorer fra en 1,6-liter på 100 hk til enturbomatet rekkefemmer på 220 hk, og dieselmotorer fra 109 hk til180 hk.

Dette ser spennende ut, og med tanke på hvor god plattformen dennebilen er bygget på - den samme som S40/V50, Ford Focus, Mazda3 og flere - så kan dette bli en morsom utfordrer i dendyrere kompaktklassen.


[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning