Volvo XC60 er klar

Endelig er Volvos aller første kompakt-SUV, XC60, klar. Ifølge produsenten skal den være deres sikreste og mest emosjonelle bil noensinne.

Den kompakte XC60 får umiskjennelig Volvo-utseende, men samtidig tar designerne formspråket et skritt videre.
Den kompakte XC60 får umiskjennelig Volvo-utseende, men samtidig tar designerne formspråket et skritt videre.
Publisert Oppdatert

Bilder: Volvo XC60

Vi har ventet lenge på Volvos kompakt-SUV XC60, og nå er den klar til å vises for publikum. Den kommer hit til landet til høsten.

Volvo sier selv at bilen er deres sikreste modell noensinne, og at den også er den mest emosjonelle. Hvor djerv designen er, skal ikke vi bedømme, men alle ser i hvertfall at dette er en Volvo.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Unngår kollisjon
XC60 blir fullstappet av sikkerhetsutstyr, blant annet et nytt system for å unngå kollisjoner og påkjørsler i lav hastighet. City Safety blir det kalt, og fungerer som en slags utvidelse av parkeringssensorene, og som bremser bilen for å prøve å stanse dersom føreren ikke reagerer på en potensiell faresituasjon.

- I XC60 har vi akkumulert all vår kunnskap og all vår teknologi om sikkerhet, sier Volvo-president og styreformann Fredrik Arp i pressmeldingen.

Blir ikke rimelig
Spesifikasjonene for den kompakte SUV´en er foreløpig ikke kjent, men Volvo sier selv at de sikter høyt med bilen. Altså blir den ikke noen folkelig modell, men vil posisjonere seg mot biler som BMW X3, Land Rover Freelander og Mercedes-Benz GLK.

Motorutvalget ved introduksjonen hinter også om hvor nivået legges: den kommer som T6 med en turbomatet treliterssekser på 285 hk, og som D5 med 2,4-liters dieselfemmer på 163 eller 185 hk. Firehjulstrekk er standard, men neste år skal det komme en forhjulsdreven utgave med 163-hestersdieselen og lavt CO2-utslipp. Vi ser imidlertid ikke bort ifra at også mindre bensin- og dieselmotorer vil komme etter hvert.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning