Volvo for snowboardere

Hva skjer når du blander Volvos nyeste modell, en anerkjent Volvo-tuner, en produsent av firehjulstrekksystemer og en snowboardprodusent?

Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER

Volvo viser fram flere C30´er på SEMA-showet - Evolves bearbeidete variant har du kunnet lese om tidligere her på våre nettsider. De har også fått med seg den anerkjente Volvo-tuneren Heico og snowboardprodusenten Burton for å lage en bil for dem med en aktiv, sportslig livsstil.

Snowboard på plass
C30 skal jo være bilen for de unge, urbane og aktive. C30´en vi viser her har derfor fått et integrert feste for snowboard, støvler, hjelm og annet utstyr i bagasjerommet. Burton viser samtidig fram 2008-modellen av sitt Vapor-snowboard, sammen med nye bindinger og støvler. Bagasjerommet er opplyst av en rekke blå LED-lamper, noe som får snowboardutstyret til å gløde blått i mørket.

For at C30´en skal passe til snowboarderes livsstil, sier Heico Sportiv at den er dels en Paris-Dakar-raider, dels en utstyrsfrakter for helgeturer, og dels en stilfull og sporty kjøremaskin. Lakkert i sjulags perlemorlakk med kamuflasjeinspirasjon skal den også gli inn i de fleste miljøer.

Heico-styling
Heico har utstyrt bilen med sitt eget stylingsett, med ny frontfanger med integrerte, svingende tåkelys og en sportsgrill. Sideskjørt, skjermbreddere og en ny hekkfanger med integrert diffuser er også på plass.

Den turbomatede 2,5-literen har også fått litt ekstra effekt. Heico har gitt den en ny turbolader, ny wastegate og en ny intercooler med elektronisk justert vanninnsprøytning for ekstra avkjøling. Ny motorstyring og et sportseksosanlegg er også på plass.

- Husk fartsgrensene
Resultatet er 300 hk ved 5500 o/min og 420 Nm, matet gjennom en sekstrinns manuellkasse. Som Evolves 507 hk sterke prosjekt er også Heico/Burton-bilen bygget om til firehjulstrekk, i samarbeid med svenske Haldex.

De benytter samtidig anledningen til å minne alle på å ta hensyn til alle fartsgrenser rundt omkring&

Understellet kommer fra Heico, og det justerbare coiloversettet gjør bilen strammere og legger den nærmere bakken ved behov. 18-tommere med 245/40-dekk er kanskje ikke så ekstremt, men desto mer brukbart på veien opp til fjellet.

Nye bremser har den også fått; 320 millimeter store, ventilerte, drillede og slissede bremseskiver er på plass foran og klemmes av firestemplede kalippere. Bak har den fått 285 millimeter store skiver, alt levert av Heico.

Mye lyd
Også innvendig er det den aktive livsstilen som står sentralt. Originalsetene er modifiserte for bedre støtte, og alt er trukket om i svart og grått skinn. Burton-logoen har også fått plass her og der. Et knippe av tunerens aluminiumsdetaljer er også på plass.

Sentralt i bilen er også den nye midtkonsollen, for anledningen trukket i svart skinn. Her er det integrert både iPod og en Motorola MOTO Q-enhet, og naturligvis bluetooth-handsfri. Volvos originale, 650 watt sterke stereoanlegg forer lyden gjennom de ti fabrikkmonterte høyttalerne. Med andre ord: bilen er klar for en hyggelig tur til fjellet.

Heico Sportiv finner du på www.heicosportiv.de, Burtons hjemmesider er www.burton.com.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning