Villdyret våkner

Dersom du trodde at R8 var endelig nedkommet, må du tro om igjen. Dagens modell får en storebror som er både vill, slem og gal.

Audi R8 V12 Concept er en av Detroits store stjerner  og den kommer!
Audi R8 V12 Concept er en av Detroits store stjerner og den kommer!
Publisert Oppdatert

Bilen som vises her i Detroit er bare en konseptbil, men sikre kilder i Audi forteller at dette ikke bare er en lek: Villdyret skal i produksjon, og R8 kommer endelig til å bli den sportsbilen den ser ut som. Vi som har kjørt eksisterende modell, vet at det er en uhyre kapabel sportsbil. Og med V12 diesel!

V12-maskinen i R8 er ikke den samme som sitter i R10 LeMans bilen, men en helt ny maskin. Her er det blant annet 60-graders vinkel, mot 90 i R10-motoren. Slagvolumet er på hele 6 liter, og effekten oppgis å være svimlende 500 hestekrefter. Dreiemomentet stryker rett over 1000 Nm, og alt i alt er dette nok til å jage bilen opp til 100 km/t på 4,2 sekunder, og toppfarten er så vidt under 300 km/t.

Selv om maskinen er diger og sint, tilfredsstiller den alle kjente utslippskrav fram til 2014; den har selvfølgelig både partikkelfilter og andre "grønne" ting som forhindrer at utøyet slipper ut bak.

Det er ellers verdt å merke seg luftinntaket som går inn i bakkant av taket, og fortsetter ned i to karbonkanaler til motoren bak. Fronten er også en del sintere enn brorens; dette er en bil som legges merke til.

Prisene er selvfølgelig ikke kjent, men Paul Hegna i Harald A. Møller regner ikke det som veldig interessant; de som har råd til å kjøpe en slik bil, er ikke veldig opptatt av priser.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning