VOLVO S60 R EVOLVE:

VERSTING-VOLVO

S60 R er heftig allerede i utgangspunktet, men det finnes alltid rom for mer. Etter finpuss hos Volvos hustrimmer, Evolve, er den forvandlet til en supersportsbil.

Publisert Oppdatert

500 hk, 650 Nm, 300 km/t, 0-100 på 4,3 sekunder - det er de vitale tallene for den ekstreme versjonen av Volvo S60 R som Volvo North America tok med til SEMA-showet. Og den blir også tilgjengelig for kunder.

Volvo + Evolve

Det var tuningselskapet Evolve som fikk oppdraget med å bygge ekstremvarianten av S60 R. Evolve er utpekt som Volvos hustrimmer og på SEMA-showet viser de hva de kan gjøre.

 

Standardversjonens 300 hk har fått selskap av 200 hk til, blant annet gjennom oppgradering av turbo og intercooler. Dette gir S60 supersportsbil-prestasjoner, og setter også store krav til kjøreegenskaper og bremser.

 

S60 Rs aktive understell er i hovedsak beholdt originalt, men justerbare støtdempere og et stivere stabiliseringsstag foran har funnet plass. På bremseområdet er det større forandringer: Seksstemplede kalipere og 15-tommers bremseskiver burde sørge for tilstrekkelig stoppekraft.

Heftig ytre

Også det visuelle har blitt endret i sportslig retning. En dyp frontstøtfanger med store luftinntak gir et aggressivt utseende og forsyner motoren med kjølende luft. Dypere sideskjørt og ditto støtfanger bak er også på plass, og på grunn av de store bremseskivene er 19-tommers felger en nødvendighet. Innvendig har bilen fått mer lær, mer aluminium og tykkere tepper.

 

Både tuning og styling skal bli tilgjengelig gjennom Volvo-forhandlere i USA, og Evolves posisjon som offisiell samarbeidspartner åpner for at dette kan bli tilgjengelig også her i landet. Og prisen? Rundt 22 000 USD for det vi her ser.

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning