Verdensrekord i steilende hester

Nylig ble det satt verdensrekord i antall Ferrari´er på samme sted. 385 biler i parade gir en solid plass i Guinness´ Rekordbok.

Til sammen var det rundt tusen Ferrari´er på det store treffet på Silverstone.
Til sammen var det rundt tusen Ferrari´er på det store treffet på Silverstone.
Publisert Oppdatert

I forbindelse med Ferraris 60-årsjubileum i år, kjøres det en stor Ferrari-stafett verden over. I tillegg arrangeres det en bråte tilstelninger i den steilende hestens ånd.

Ferrari - Se bildene her

Ferrari og den britiske Ferrari-klubben arrangerte for en ukes tid siden et stort treff på Silverstone-banen, både for å feire 60-årsdagen og Ferrari Owners Club GBs 40-årsjubileum.

Kostbar samling
Og det ble verdensrekord med god margin. Hele 385 biler ble med i paraden, noe som er mer enn det tredobbelte av den forrige rekorden. Naturligvis var det et godt knippe godbiter blant alle Ferrari´ene; biler som F40, F50 og Enzo var godt representert, men her var det også biler som 250 California Spider og en 275 GTB/C, en 250 GTO og en FXX. Den samlede verdien av bilene ble anslått til rundt 800 millioner kroner - og dette er i Storbritannia, der de ikke akkurat har skremmende bilavgifter.

- For et fantastisk syn, sier Massimo Fedeli, sjef for Ferrari i Storbritannia, i pressemeldingen. - Vi er stolte over å få støtte fra så mange Ferrari-eiere at vi kan sette en Guinness-rekord.

Stort treff
Peter Everingham, sekretær i den britiske Ferrari-klubben, følger opp: - Jeg er så stolt over at Ferrari spurte oss om å hjelpe til med å sette en ny Guinness-rekord. Denne helga var det over tusen Ferrari´er her.

Bruno Senna, nevøen til den tredobbelte F1-verdensmesteren Ayrton Senna, kjørte fremst i paraden i en 599 GTB Fiorano. For å tekkes Guinness-kravene, måtte paraden kjøre mer enn to britiske miles, altså drøye tre kilometer. Og avstanden mellom bilene måtte være mindre enn to billengder. Og etter en hel runde på Silverstone-banen, nesten fem kilometer, var rekorden i boks.

Vi som ikke var der, får hygge oss med bildene i stedet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning