Verdens raskeste cab

Den tyske Porsche-foredleren 9ff har igjen satt en hastighetsrekord. Denne gangen har de bygget verdens raskeste cab.

Publisert Oppdatert

SE BILEN HER

Tyske 9ff Fahrzeugtechnik ble grunnlagt i 2001, men på tross av firmaets unge alder har de gjort seg godt bemerket i tuning- og sportsbilverdenen. De tar utgangspunkt i en Porsche, modifiserer den på ulike måter, og siden de har blitt godkjent som en bilprodusent i Tyskland kan de også fjerne Porsche-logoen og i stedet sette på sin egen.

Ikke første gang
I noen år var McLaren F1 offisielt verdens raskeste bil. Men 9ff-sjef Jan Fatthauer mente at et av deres produkter var enda raskere, og i 2004 kjørte han personlig en 840-hesters 996-Porsche (med navnet 9ff 9f-V400) til 388 km/t på den ovale Nardo-testbanen i Italia. Og den gang mente de at bilen deres burde klare over 400 km/t dersom de bare fant en lang nok rettstrekke.

Nå har den fartsgale 9ff-gjengen vært på Nardo-banen igjen, og satt en ny verdensrekord. Denne gangen i en 997-Porsche 911 Cabriolet med hyggelige 780 hk og 830 Nm i hekken.

380,5 km/t - i åpen bil
Bilen gjør 0-100-sprinten på under fire sekunder, den når 200 km/t på under ni sekunder, og rett før stoppeklokka når 20 sekunder har du oppnådd 300 km/t. Og 9ff legger til: i en slik hastighet har verken skyggelue eller tupé noen sjanse&

Også denne gangen var det 9ff-sjefen Fatthauer som skulle kjøre den åpne 9ff´en. Og etter tre runder var resultatet klart: med en bekreftet og offisielt godkjent måling på 380,5 km/t er den verdens raskeste cab. Vi gratulerer!

Du kan lese med om tuneren på www.9ff.de

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning