- Verdens mest eksklusive

Bentley hevder at deres nyeste modell er verdens mest eksklusive coupé. Den er i hvertfall rimelig heftig.

Frontpartiet er slik vi kjenner det fra de øvrige Bentley-modellene.
Frontpartiet er slik vi kjenner det fra de øvrige Bentley-modellene.
Publisert Oppdatert

BENTLEY: SE BILDENE

Bentley har lang tradisjon med elegante, luksuriøse coupéer. Etter suksessen med Continental GT bygger de nå en ny coupé, i mer klassisk Bentley-stil. Bilen har fått navnet Brooklands, inspirert av den britiske racerbanen med samme navn. Her hadde Bentley stor suksess i 20- og 30-årene.

- Superbilprestasjoner
Brooklands har fått den kraftigste Bentley-V8´en noen sinne; den twinturbomatede, 6,75 liter store motoren yter 530 hk og 1050 Nm. Den er paret med en forsterket sekstrinnsautomat med mulighet for manuell overstyring, og det kan jo være greit at bilen har ESP.

FLERE BILSAKER

Hva dette gjør med den store og tunge bilen, sies det ikke noe om. Men Bentley lover kraftoverskudd i store mengder, og prestasjoner som er en supersportsbil verdig.

550 biler
Coupéen skal være eksklusiv. Ikke nok med at den er fullstappet av alt tenkelig utstyr for luksus og komfort; den skal kun bygges i 550 eksemplarer. Den elegante bilen har en rekke hint fra fortidens Bentley-klassikere, og 20-tommers hjul bidrar til det litt sportslige utseendet.

Interiøret er naturligvis også håndlaget, og lages etter kundens ønske. Du kan velge alt fra hvilket treslag du ønsker at innleggene skal lages av, til fargen på setebeltene. De fire dype setene skal være både rommelige og behagelige, og når du sitter der bak og nyter turen kan du legge setet ditt bakover, og la blikket gli opp på taktrekket - som er laget av ett stykke skinn. Brooklands er bredere innvendig enn forgjengeren Continental R, noe som bidrar til den gode plassen foran og bak.

Det er vel egentlig bare å ringe og bestille, men vær kjapp - husk at den bare skal bygges i en begrenset serie.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning