Veldig snill

Toyotas 1/X-konsept skal redefinere hva en miljøvennlig bil er.

1/X ser kanskje litt snodig ut, men så er den også et framtidsrettet konsept.
1/X ser kanskje litt snodig ut, men så er den også et framtidsrettet konsept.
Publisert Oppdatert

Bilder: Toyota 1/X

Toyota har med seg mange nye konseptbiler til bilutstillingen i Tokyo. 1/X - som uttales "one Xth", altså som i én x-del - skal være en slags minivariant av det Prius er. Navnet skal hinte til at den veier, bruker og slipper ut "en x-del" av det andre biler med tilsvarende innvendig størrelse gjør.

Liten og lett
Den er liten - 3,9 meter lang og 1,62 meter bred - og lett, og det karbonfiberforsterkede karosseriet bidrar til å holde vekten nede samtidig som det skal gi høy grad av kollisjonssikkerhet. De fire i bilen skal ha godt utsyn, takket være smale vindusstolper og store vindusflater.

0,2 på mila
Innvendig har den like mye plass som Prius - og det er jo ikke noe å klage over akkurat - men den veier bare 420 kg. Med en 500-kubikks flexifuel-motor kombinert med en hybridpakke som du kan lade via stikkontakten, skal den midtmotoriserte og bakhjulsdrevne bilen bare bruke drøye to desiliter på mila.

Bilen er selvsagt lagd av så mye biomaterialer som mulig, og er konstruert for å gi så lav luft- og rullemotstand som mulig. Dessuten skal den være godt støydempet, så de i bilen skal få en behagelig kjøretur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning