Varmet opp til Le Mans

12-timersløpet på Sebring i USA er ikke så kjent i Norge, men dette er et av de mest klassiske billøpene i verden og fungerer som oppvarming til 24-timersløpet på Le Mans. Vi har bildene fra årets løp.

Vinnerbilen inne til et depotstopp (foto: Sutton).
Vinnerbilen inne til et depotstopp (foto: Sutton).
Publisert Oppdatert

SE BILDENE FRA SEBRING

I den lille byen Sebring midt inne i sumpene i Florida har et av verdens mest klassiske billøp blitt kjørt på en nedlagt flyplass siden 50-tallet. Selv i dag kjøres løpet på denne racerbanen som er av de mest humpete i verden.

Nettopp derfor fungerer dette løpet bra som oppvarming til 24-timersløpet på Le Mans. Det sies gjerne at hvis bilen tåler 12 timer på den tøffe banen i Florida så tåler den også 24 timer i Frankrike.

Audi til topps
Akkurat som i fjor var det Audi som vant med sin diesel-drevne R10 i årets løp med førerne Emanuelle Pirro, Frank Biela og Marco Werner på laget. Men Audi hadde nesten ikke konkurranse i sin klasse dette året, så det var mye mer imponerende med Acura som tok andreplassen totalt og klasseseier i LMP2 i sitt første løp i denne type racing - og de slo fabrikksteamet til Porsche.

I GT1-klassen gikk seieren til en Chevrolet Corvette, mens en Porsche vant GT2-klassen etter en tøff fight med en Ferrari gjennom hele løpet. 12-timersløpet på Sebring var også åpningsløpet i American Le Mans Series, men mange av teamene reiser nå til Europa for å forberede seg til Le Mans i stedet for å kjøre de neste rundene i USA.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning