MC-HJØRNET

VARIG FINISH

Har du tenkt over hvorfor du ”shiner” sykkelen din? Selvsagt har det noe med utseendet å gjøre. Ren og blank sykkel er bedre enn stygg og møkkete. Men feil pleie setter sine spor.

Publisert Oppdatert
img

KORREKT VASK: Riktig renholdsprosedyre bidrar ikke bare

til at sykkelen blir fin. Det bidrar også til at den generelle

finishen holder seg lenger. Her får du noen enkle tips som

bidrar til at du kan holde sykkelen strøken i mange år.

Etter noen år er den ikke så vakker lenger - selv når den er ren. Med litt renholdsmessig omtanke kan du imidlertid bevare det "nye" utseendet lenger.

 

Her er våre tips:

 

1) Vask er viktig, både med tanke på umiddelbar og fremtidig finish. Er sykkelen skitten, sprayer du på en MC-vask på de vanskeligst tilgjengelige stedene og lar den virke noen minutter. Slike midler er svært effektive på flater som ikke er blitt oppvarmet.

 

2) Mens du venter, fjerner du oljerester rundt kjedegangen med en pensel dyppet i mildt avfettingsmiddel. Deretter spyler du sykkelen med en hageslange med spredt stråle. Vær forsiktig i områdene rundt instrumenter og brytere, slik at du unngår unødig vanninntrenging.

 

3) Selve vaskingen bør foretas med ren svamp og lunkent vann tilsatt autosjampo. Benytt en sjampo med korrosjonshemmende tilsetning, for dette bidrar til at rusten holdes i sjakk. Skyll svampen ofte og bruk rikelige mengder vann, før du tørker sykkelen med et rent pusseskinn.

 

4) Avtørkingen er forresten svært viktig med tanke på varig finish. Skyll pusseskinnet ofte, og unngå å "dra" det over lakken. Forsøk heller å legge det over flaten som skal tørkes, og klapp lett på skinnet med håndflatene. Dermed unngår du at gjenglemt støv lager riper i lakkflaten. Ettersom oppvarmet lakk er mer mottakelig for riper, skal all vask skje på et skyggefullt sted.

 

5) I ny og ne må du gi lakk og ubehandlet plast litt ekstra pleie i form av polish og plastfornyer. Siden polering i seg selv sliter på lakken, bør ikke hyppigheten overdrives. Benytt alltid en voks uten slipemidler. Slipemidlene er nemlig, som navnet sier, stoffer som sliper lakken og gjør den mattere over tid. Også forniklede flater bør poleres med lakkpolish. Krompolish inneholder nemlig svært kraftige slipemidler og bør bare benyttes dersom det er forurensninger i flatene.

 

Etter hvert har vi fått våre favorittprodukter som vi vet funker. Det finnes sikkert andre pleiemidler som er bra, men her er i hvert fall innkjøpslista vår: Motul motorsykkelrens, Statoil vokssjampo med rusthemmende tilsetning, Auto Glym Gold lakkpolish, Armor All plastfornyer og store mengder rent vann - selvfølgelig.

 

Det var tekstreklamen. Helt på tampen anbefaler vi at du utviser myndighet når nysgjerrige er frempå, stryker pekefinger'n over lakken og utbryter: "Den var fin!" Slikt blir det nemlig riper av - og etter mange pekefingrer er ikke lakken fin lenger. Lykke til!

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning