DETROIT:

VAKRE SPORTSCOUPÉER

Sportslige coupéer er på moten som aldri før, og i Detroit har Hyundai og Mitsubishi presentert hver sin linjevakre bil. Begge er konsepter, men samtidig relativt produksjonsklare.

Publisert Oppdatert

HCD-8 Sports Tourer er navnet på Hyundais coupé-konsept.

 

Ifølge prosjektets sjefdesigner Chris Zarlenga skal konseptet brukes for å evaluere design, proporsjoner og plassutnyttelse for en fremtidig sportscoupé, og den 4,33 meter lange bilen byr på et romslig interiør og en rekke praktiske løsninger.

 

Hyundai skryter spesielt av de lange sidedørene og -vinduene, noe som skal gjøre det enklere for passasjerer å entre baksetet.

 

Den bakre delen av coupéen er høyere enn det som vanlig er for biler i denne klassen, noe som kommer bakseteplass og bagasjerom til gode.

Rimelig og ungdommelig

Under panseret finner vi en tvangsmatet versjon av Hyundais 2,7 liter V6, og med en sekstrinns girkasse skal den forhjulsdrevne coupéen ha respektable fartsressurser. Konseptet har luftfjæring, der føreren selv kan velge hardhet og markfrigang.

 

Hyundais sjefsdesigner Joel Piaskowski utelukker ikke at konseptet vil finne sin vei til produksjonslinjene. Markedet skal være ungdommelige kjøpere, og Hyundai vil også med denne satse på å være en rimelig utfordrer i det konkurranseutsatte markedet.

Mitsubishi Eclipse Concept-E

Vi har tidligere omtalt Mitsubishis Eclipse-etterfølger, og i Detroit blir den for første gang vist frem til publikum. Den hybrid-motoriserte, fireseters sportscoupéen skal bane vei for Mitsubishis miljø-satsing, uten kompromisser på det sportslige.

 

Eclipse-konseptet drives av en 3,8 liter V6 på 270 hk, pluss en el-motor som yter 200 hk. Disse kan kombineres i bruk, der begge motorene driver forhjulene og hvor el-motoren i tillegg drar bakhjulene rundt.

 

En sekstrinns manuell girkasse med automatisk clutch og F1-giring bidrar også til den sportslige profilen, og sammen burde dette gi den 4,32 meter lange bilen høyst akseptable prestasjoner.

 

Konseptet som vises i Detroit er nok fortsatt et stykke unna produksjon. Men dagens Eclipse-modell er klar for utskiftning, og vi kan jo håpe at Mitsubishi vil ta med seg elementer fra konseptet til den kommende coupéen. Og da får vi samtidig slenge på en liten bønn om at den norske importøren vil hente over noen til våre veier

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning