Vakker, åpen brite

Nå er den offisiell: Aston Martins vakre, åpne V8 Vantage Roadster.

Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER

Aston Martin er for tiden til salgs - Ford-konsernet trenger penger, og rundt tretti interessenter har visstnok meldt sin interesse for å kjøpe den tradisjonsrike, eksklusive bilprodusenten.

Men ting står selvsagt ikke stille hos britene. Som vi tidligere har vist, har de lenge drevet testing av en åpen versjon av Porsche 911-konkurrenten V8 Vantage. Nå er bilen endelig offisiell.

- En rendyrket sportsbil
Aston Martin V8 Vantage Roadster skal for første gang vises til publikum på den kommende bilutstillingen i Los Angeles i slutten av denne måneden. Den åpne bilen deler coupéens grunnleggende aluminiumsstruktur omgitt av materialer som magnesium, komposittstoffer og aluminiumsplater, noe som borger for lav vekt og høy strukturell stivhet.

- Vantage Roadster er en rendyrket sportsbil, sier Aston Martins styreformann Dr. Ulrich Bez i pressemeldingen. - Den kombinerer sportsbilens kjøreegenskaper og prestasjoner med den uslåelige gleden ved å kjøre åpent.

Åpen eller lukket på 18 sekunder
Toseteren har som seg hør og bør på en slik bil fått et stofftak som åpnes eller lukkes på 18 sekunder. Dette skjer med et knappetrykk, og kan gjøres i opptil 50 km/t. Interiøret byr naturligvis på store mengder eksklusivt skinn og aluminium.

Den åpne versjonen veier med sine 1710 kg 140 kg mer enn coupéen. Prestasjonene er det likevel lite å si på: den 4,3 liter store V8´en på 385 hk sender bilen fra null til hundre på de samme fem sekundene som den lukkede varianten. Toppfarten er også den samme: 280 km/t.

Bilen kommer hit til sommeren, men prisene er foreløpig ikke klare. Regn imidlertid at den vil passere to millioner kroner om de nye bilavgiftene blir vedtatt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning