Europa Grand Prix i Formel 1:

UTSATT DEBUT FOR NY MCLAREN

Vi har alle håpet og trodd at McLaren skulle debutere med sin nye superbil på Nürburgring i helgen. Kanskje får vi ikke se den før på Monza i september.

Publisert Oppdatert
img

McLaren triller sin nye bil tilbake i garasjen.

McLarens nye superbil, MP4-18, er bilen som skal sørge for at Kimi Räikkonen tar tilbake ledelsen i VM. I det siste Formel 1-løpet i Canada tok regjerende verdensmester Michael Schumacher over ledelsen.

 

Ferrari debuterte med årets modell, F2003GA, i Barcelona, men den har ikke skremt konkurrentene så mye som ventet.

 

Den nye McLaren-bilen har derimot vært skremmende rask på noen av testene, men likevel må vi vente flere løp til før vi får se den i aksjon. I beste fall debuterer McLaren med bilen på Silverstone den 20. juli, men nå ryktes det at det ikke blir noen debut før på Monza den 14. september.

 

En test i Barcelona om to uker vil bli avgjørende. Selv om bilen har vært rask på tester, har den ennå ikke klart å fullføre en løpsdistanse, og førerne har ofte krasjet bilen - noe som heller ikke er et godt tegn.

Testforbud på sommeren

Sommerens testforbud, etter Frankrike Grand Prix 6. juli, kan bli et problem for McLaren-Mercedes. Hvis bilen ikke er bra nok innen 6. juli, blir det ingen debut før på Monza.

 

img

Kimi Räikkonen mistet VM-ledelsen i Canada.

Nå ryktes det at hovedgrunnen til utsettelsen er at bilen ikke har bestått FIAs krasjtest - den oppfyller visstnok ikke kravene mht. sidekollisjon.

 

En av grunnene er at MP4-18 er lagd for å være så lett som mulig, og den er vesentlig smalere enn dagens Formel 1-biler.

 

Helgens løp på Nürburgring i Tyskland blir uansett et viktig løp for McLaren. Kimi Räikkonen vil gjerne ta over ledelsen til Schumacher, og teamkameraten David Coulthard har sagt han skal hjelpe den unge finnen. Så godt lagarbeid er uvanlig i McLaren-Mercedes.

 

LES OGSÅ:

- Senna på veggen

- Denne bilen trenger en fallskjerm

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning