RALLY-VINTEREN ER I GANG:

UT I SKOGEN – OPP I TRÆRNE

Det er vinter og det betyr norske rally på løpende bånd. Så kom deg ut av sofaen og ut i skogen for å se Norges nye folkesport.

Publisert Oppdatert

Gruppe N

Petter Solberg har gjort rally til den nye folkesporten i Norge, men det mange ikke er klar over er at vi har et av de beste nasjonale mesterskapene i verden. I NM kan du for eksempel se en vaskeekte Subaru Impreza WRC, som Petter Solberg kjørte for et par år siden. Nå er det Morten Østberg som ratter bilen - han fikk den for 4,5 millioner kroner.

 

Det finnes nesten ti fullblods WRC-biler i Norge - og det er et antall få land kan matche i sine nasjonale mesterskap. Henning Solberg, som har dominert norske rally de siste årene, skal i år kjøre VM. På mange måter er dette positivt, for det blir jevnere og mer spenning i de norske løpene.

 

Årets første norske rally går allerede førstkommende lørdag (10. januar) - Mountain Rally Norway, som har start og mål på Geilo. Helgen etter er det klart for Sigdalsrally, og to uker etter der igjen er det Rally Elverum som står for tur.

 

Den første NM-runden går i Solør i Hedmark lørdag den 31. januar. Der stiller hele Norgeseliten, men også i de mindre rallyene er det god deltakelse.

Svenskerally

Første helgen i februar velger mange rally-interesserte nordmenn å dra til Karlstad for å se den svenske VM-runden i rally, men hvis man velger å bli hjemme i Norge, kan man se på Flesbergrally i Norge den samme helgen.

 

Den 12. februar er det klart for Norges største rally, nemlig EM-runden Rally Finnskog Norway. Her ventes det iallfall 20 000 tilskuere. Etter Petter Solbergs suksess er det lov å håpe på dobbelt så mange i år.

 

De siste løpene i vinter er Rally Hadeland 21. februar og den tredje NM-runden, Numedalsrally, 6. mars.

 

LES OGSÅ:

- Pelle Erland i gruppe A?: - Jeg vil ikke si noe mer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning