STCC PÅ VÅLERBANEN:

Underskudd for arrangøren

Rundt 5000 mennesker var på plass under STCC-helgen på Våler, men de betalende tilskuerne var få.

Publisert Oppdatert

Før den norske STCC-runden i Norge uttalte Erik Dobloug fra Vålerbanen at det var et slags krav fra de svenske arrangørene med 10 000 solgte billetter. Dette visste nok de fleste var et for høyt tall og et urimelig krav med tanke på at snittet er på rundt 10 000 mennesker i Sverige.

 

Det er mulig de svenske arrangørene har glemt at det bare bor halvparten så mange mennesker i Norge som i Sverige, at STCC tross alt er et svensk mesterskap, at det ikke er noen nordmenn i STCC i år og at den norske runden gikk midt i fellesferien. Når været i tillegg var usikkert var ikke forutsetningene for å nå målet på 10 000 tilskuere det beste.

 

Derfor bør man være fornøyd med at det kom rundt 5000 mennesker som fikk se Richard Göransson vinne - omtrent dobbelt så mange som i fjor. Problemet for arrangøren er imidlertid at det kom få betalende tilskuere.

Underskudd

- Jeg vil ikke gå ut med noe tall, men det var skuffende få betalende tilskuere og det gjør at vi går med et betydelig underskudd, forklarer Erik Dobloug.

 

De aller fleste som var på Vålerbanen denne helgen hadde fått gratisbilletter av ulike sponsorer. Til tross for betydelig annonsering i lokapressen, samt at speakerlyden gikk direkte ut på lokalradio, kom de ingen flere betalende tilskuere i år enn i fjor.

 

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på løpet både fra førere og STCC-ledelsen. De vil gjerne tilbake til Våler, men vi kan ikke arrangere et billøp med underskudd bare fordi folk liker seg på Våler. Enten må det komme flere tilskuere, eller så må vi få inn noen velvillige sponsorer, sier Erik Dobloug.

 

Mer om STCC på Vålerbanen kan du lese i Vi Menn Bil som er til salgs i butikkene den 22. august.

 

[email protected]

Relaterte saker:

-Vil Norge ha STCC?

-Det blir STCC i Norge

-STCC i Norge likevel?

-Åpner for 2007

-Ikke STCC i Norge

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning