Tungvekter med trøkk

Volkswagen-tuneren Abt har igjen lekt seg litt med Touareg. Med 500 hk bør selv 2,4 tonn bil flytte greit på seg.

Store bremser, store hjul og et fastere understell kommer nok godt med om du går hele veien med Touareg V8´en din, da får den nemlig 500 hk.
Store bremser, store hjul og et fastere understell kommer nok godt med om du går hele veien med Touareg V8´en din, da får den nemlig 500 hk. Foto: © MARCUS BUCK FOTODESIGN
Publisert Oppdatert
Abt gir den ansiktsløftede Touareg et nytt utseende, med komplett stylingpakke, nye hjul og et nytt understell som legger bilen litt nærmere bakken.
Abt gir den ansiktsløftede Touareg et nytt utseende, med komplett stylingpakke, nye hjul og et nytt understell som legger bilen litt nærmere bakken. Foto: © MARCUS BUCK FOTODESIGN

Abt har nå tatt for seg den ansiktsløftede Volkswagen Touareg, og de ville fokusere enda mer på "S" en i SUV-begrepet. Altså Sport.

Markant styling
Den oppdaterte Touareg har fått et nytt og markant stylingsett, bestående av en ny underdel til frontfangeren, nye sideskjørt, skjermbreddere, en ny støtfanger bak, og en hekkvinge. I tillegg har de gitt bilen et nytt eksosanlegg med fire digre utblås, og tilbyr hjulpakker i opptil 22-tommers størrelse.

Store ekstrakrefter
I tillegg oppdaterer Abt motorene, med mer kraft som resultat. Den 2,5 liter store dieselmotoren som i standardform gir 174 hk, får 195 hk etter at de har fikset på den. Trelitersdieselen, som gir 225 hk og 500 Nm fra fabrikkens side, yter nå 270 hk og 550 Nm. Og den enorme diesel-V10´en, som i standardform yter 313 hk, får 360 hk.

Med en 4,2-liters bensin-V8 under panseret har du i utgangspunktet 350 hk å hygge deg med. Om du er villig til å gå hele veien, gir Abt den voldsomme 500 hk& Da kan det også være godt å vite at tuneren leverer en understellsoppgraderingspakke til Touareg, og et bremsesett med store skiver og store kalippere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning