MC-hjørnet

TRE BLAD TUONO

I løpet av de siste par årene er det nærmest blitt slik at enhver motorsykkelfabrikk med respekt for seg selv er nødt til å ha en streetfighter eller tre på programmet.

Publisert Oppdatert
img

SMALL TUONO: Moped er ikke det første man tenker på

når man betrakter den minste Tuono'en. Men bak den

tøffe hammen banker en 50-kubikker på 4,5 hester.

Det holder altså med mopedførerbevis.

Til tross for en eksplosiv interesse for streetfightere kan det virke som om de store motorsykkelfabrikkene har sovet i timen. Utvalget av ferdigbygde fightere har i flere år vært så magert at entusiastene har vært nødt til å bygge selv.

 

Først i det siste har fabrikkene skjønt at det er en trend på gang. Plutselig er streetfighter blitt den store greia, og fabrikkene kappes om å tilby de heftigste modellene.

 

Den fabrikken som går lengst, er Aprilia. Sist sommer lanserte de RSV 1000 Tuono. Med 120-hesters V-twinmotor og samme teknologi som den suverene Mille-raceren er Tuono utvilsomt en av de hotteste fighterne på markedet. Aprilia har allerede høstet mange lovord for konseptet, og flere vil ha det til at den er den beste og mest komplette modellen i sitt slag.

 

img

MEDIUM TUONO: 125 Tuono er Aprilias nye tilbud til

streetfighter-diggere med lettvektsførerkort. Modellen har

mange tekniske likhetstrekk med sportsmaskinen RS 125.

Til og med opp-ned-gaffelen er på plass!

Lovordene har tydeligvis gitt full tenning hos den italienske fabrikken, for nå tilgodeser de markedet med ikke mindre enn to Tuono-modeller til. Det spesielle med satsingen er det at Aprilia, som første produsent, tilbyr fullverdige streetfightere i moped -og lettvektsklassen. Med lanseringen av RS 50 Tuono og RS 125 Tuono kan ikke håpefulle 16-åringer bare få oppfylt drømmen om en heftig streetfighter. De kan også stille med en sykkel som er klin lik det store opphavet.

 

Tuono 50 og Tuono 125 er allerede satt i produksjon, og modellene ventes å være leveringsklare i begynnelsen av mars. Mens Tuono 125 er bygd over samme lest som RS 125, en av Norges mest populære lettvektere, er mopedutgaven helt ny. Begge varianter har vannavkjølte totaktsmotorer på henholdsvis 15 og 4,5 hk.

 

img

XL TUONO: Selv om den er ny av året, har RSV 1000 Tuono

allerede fått ord på seg for å være en av verdens beste

streetfightere. Så har den da også arvet teknologien fra

RSV Mille, som har tilsvarende status i R-segmentet.

Er du i rett alder og er hekta på tøffe tohjulinger, er det med andre ord bare å trå til. Har du 28 000 kroner på sparegrisen, holder det til Tuono 50. Sikler du på lettvektsutgaven, må du mobilisere ytterligere 23 000 kroner. Men da stiller du også med det heftigste som finnes i lettvektsklassen.

 

Holder du hus med en "senior" med gryende streetfighterinteresse, kan vi nevne at 1000-versjonen koster 179 000 kroner. Senior og junior på hver sin Tuono - det hadde vært noe...

 

 

 

 

 

 

 

RELATERTE SAKER:

- Nakent nytt

- Smått fra MC-verdenen

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning