JE DESIGN VW TOUAREG:

Touareg med 500 gamper

JE Design har tatt for seg en VW Touareg, og laget en skikkelig dundermaskin av den.

Publisert Oppdatert

Vi har skrevet om noen av JE Designs bearbeidete biler tidligere. Det tyske firmaet driver med tuning av Volkswagen, Audi, Seat og Skoda, og har nå laget en ny variant over Touareg-temaet.

500 hk, 500 Nm

Det heftigste ved bilen, er det som er befinner seg under panseret. De har tatt utgangspunkt i en Touareg med 4,2-liters V8 og opprinnelige 310 hk og 410 Nm. Denne har fått selskap av en kompressor, og med litt endret motorstyring har den digre bilen med ett fått 500 hk og 600 Nm.

Originalens 0-100-sprint er ikke spesielt imponerende: 8,1 sekunder. Og toppfarten er 225 km/t. Etter JE Designs inngrep sprinter den til hundre på 5,6 sekunder, og det slutter ikke før nåla står på 273 km/t.

Bred!

JE Design ville også at det skulle synes at dette er en sint Touareg, og har tatt fram et nytt stylingsett til bilen. Wide body-ombyggingen består av en ny frontfanger med massevis av luftinntak, nye sideskjørt med lufteslisser for bakbremsene, en hekkvinge som skal virke stabiliserende i høye hastigheter, en ny støtfanger bak, nye hovedlys og ikke minst skjermbredderne. Den komplette pakka koster rundt 50 000 kroner.

Da hører jo et grommere eksosanlegg med; JE Design leverer et anlegg med to doble, 84 millimeter store endestusser. Bilens luftfjæring får en ny styreboks for 11 200 kroner, noe som legger karosseriet rundt 35 millimeter nærmere bakken.

22-tommere

For å fylle ut de bredere skjermene setter JE Design på tykke spacere; tre centimeter på hver side foran og fire centimeter per side bak. Med 10 x 22-tommers felger skodd med 295/30-dekk rundt om (hjulene koster rundt 37 000 kroner for ett sett) har du en SUV litt utenom det vanlige.

JE Design finner du på www.je-design.de.

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning