Tøffingen du har råd til

Honda viser nå fram et nytt, kompakt sportsbil-konsept som også skal være praktisk i det daglige. Er dette første smakebit av en kommende folke-sportsbil?

Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER

På Los Angeles Auto Show, som pågår i disse dager, viser Honda fram noen nye konseptbiler. Den mest spennende er Remix Concept; en kompakt sportscoupé med praktiske løsninger.

Remix er et lettvektsbygg basert på enkle, men velprøvde løsninger, og toseteren skal i følge Honda være ordentlig morsom å kjøre. Designen er langstrakt, lav, tøff og sportslig, samtidig som den høye hekken skal gi sjenerøs lasteplass.

Sportslig følelse i rimelig form
Bilen er tegnet og utviklet av Hondas designstudio i California, og selv om de understreker at den er et konsept, finner vi en grunntanke som virker virkelighetsnær. Kompakte sportsbiler har jo til alle tider vært en suksess, og vi antar at Honda ikke har lyst til å la konkurrentene ha hele dette markedet for seg selv.

Remix er bygget på en framhjulsdreven plattform, under panseret har den en firesylindret motor med foreløpig unevnte spesifikasjoner, og girkassa er sekstrinns og manuelt operert. Understellet skal være fast, og bremser og dekk av den aggressive sorten. Dette skal sammen gi en ordentlig sportslig kjøreopplevelse, uten at det koster voldsomt mye og uten at ting som effekt, forbruk, utslipp og hastighet trenger å være høy for at man skal oppleve moroa.

Vi vil ha!
Honda sier for øvrig at konseptet viser litt om hvilken designretning Honda skal gå i framtiden. - Remix blander dagens Honda-design med glattere og mer flytende former, sier John Mendel, sjef i den amerikanske Honda-avdelingen i pressemeldingen.

Vi krysser fingrene for at noe liknende snart kommer i produksjon. Med tanke på det stadig økte fokuset på forbruk, utslipp og miljøet i sin helhet, trenger vi flere biler som gir stor kjøreglede innenfor akseptable rammer hva elementer som miljøskader og økonomi angår.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning