STARTECH CHRYSLER 300C:

TØFFERE 300C

Chrysler 300C er en grombil av vårt kaliber. Men for den tyske tuneren Startech var verken utseendet eller kjøreegenskapene gode nok.

Publisert Oppdatert

Chrysler 300C er en herlig blanding av en tradisjonell amerikansk muskelbil og en moderne, kraftig og luksuriøs storbil. Utseendet er annerledes enn det meste på markedet, med tøffe, lave og muskuløse linjer.

På Essen-tuningmessen i slutten av november vil tyske Startech vise sin bearbeidete versjon av Chrysler 300C.

Lavere og stivere

Startech har tydeligvis ment at 300C kunne få en enda lavere profil. Nye fjærer senker den store sedanen med 45 millimeter foran og bak, og skal samtidig gi en fastere oppførsel på veien.

Bilens kraftige hjulbuer rommer også større hjul enn standarddimensjonen, og Startech har utstyrt den med sine egne 20-tommere skodd med 245/40-dekk foran og 275/35-dekk bak.

Mer markant

Tuneren syntes heller ikke utseendet var kraftfullt nok, og har tatt fram et stylingsett til bilen. Frontspoileren festes til originalstøtfangeren, og legger bilen nærmere bakken og gir et mer sportslig utseende.

Denne sies også å redusere løftekreftene i høyere hastigheter. I tillegg har Startech gjort plass til skiltplaten i spoileren, noe som gjør at eieren kan rense opp fronten og plassere skiltet et sted det ikke ødelegger så mye for den flotte grillen.

Felger og dekk er jo også viktig. Arden har designet sine egne felger, og til S-Type leverer de opptil 19-tommere med 245.35-dekk foran og 275.35-dekk bak.

Lyslist og dobbel vinge

Også resten av bilen har fått plastpynt. Langs sidene finner vi et par beskjedne sideskjørt med integrerte lys. Når du låser opp bilen med fjernkontrollen, eller tar i dørhåndtaket innenfra eller utenfra, lyser disse opp bakken ved siden av døren.

Startech-Chrysler´en har fått en liten takspoiler over bakruta, pluss en hekkvinge på bakluka. Støtfangeren bak er bygget for å gi plass til de to ovale utblåsene fra Startechs sportseksosanlegg - som for øvrig både skal gi tøffere lyd og slippe noen ekstra hestekrefter fri.

Interiørtrim etter ønske

Interiøret i 300C har heller ikke fått være i fred. Du kan få komplett skinninnredning - med dørsider og midtarmlene - håndsydd i det læret du selv måtte ønske.

Du får også muligheten til å komplettere de fabrikkmonterte treinnleggene i dashbordet og dørene, du kan kjøpe pedalsett, låsepinner og girkule i aluminium, og tykke gulvmatter med Startech-logo.


Og dersom du ofte reiser med noen i baksetet, kan også tunerens multimediapakke kanskje være interessant. Denne er spesialbygget for 300C, med DVD-spiller og sammenleggbar skjerm i en egen takkonsoll.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning