NISSAN SPORT CONCEPT:

TØFF NISSAN

Nissan viser nå de første bildene av sitt nyeste konsept; en kompaktbil med svært sportslig profil.

423fe7415f82c.jpg
423fe7415f82c.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
img
img
25. mars åpner New York Auto Show, og her skal Nissan vise fram sitt nyeste konsept.

Nissan Sport Concept skal være kompaktbilen for de med sportslige preferanser. Og det er mildt sagt friske former deres amerikanske designavdeling har tatt fram.

Sportslig

Svære luftinntak og brede skjermer preger den utvendige designen. Og 20-tommers hjul ser jo også ganske så frekt ut. Dype støtfangere med karboninnlegg, brede sideskjørt og en liten hekkvinge gir flere assosiasjoner til både racing og ikke minst stylingtreff.

Bak finner vi også et dobbelt eksosutblås montert midt i hekken, og en diffuser er integrert i støtfangeren. Og karosseriet er bygget i en blanding av lettvektsmetall og karbonfiber-kompositt.

Firepunktsseler

Innvendig har Sport Concept fire dype, skinnkledde stoler med integrerte hodestøtter, og mellom baksetene finner vi en høy midtkonsoll. Alle om bord holdes på plass av firepunktsseler.

Også dashbordet og instrumentene må kunne kalles sportslig; her er store mengder aluminium, og et tykt og gripevennlig treeiket ratt og profilerte aluminumspedaler pynter også opp.

Dessuten ligger det to svære subwoofere i hattehylla, pent dandert og lett å se

Skal den bygges?

Midtkonsollen har en svær fargeskjerm i sentrum, og Nissan hevder at dersom bilen skal bygges - og det skal den visstnok, dersom publikums reaksjoner på den er god - så skal i hvertfall denne beholdes. Og den ser jo både ryddig og oversiktlig ut. Vi håper den skal innføres i de øvrige Nissan-modellene også.

- Våre seneste konseptbiler, og ikke minst Sport Concept, viser at vi tenker stort om småbilsegmentet, sier Jack Collins, visepresident for produktplanlegging i Nissan North America, i pressemeldingen.

img- Og dersom mottakelsen er god, står vi klare til å bygge bilen, sier Collins.

Neste Almera?

Nå regner vi med at en eventuell produksjonsmodell blir noe nedtonet i forhold til dette konseptet. Men Nissan trenger jo en ny og friskere kompaktklassebil.

Er dette neste generasjon Almera?

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning