Til Vålerbanen 14. sep.: Rustad og Schie i STCC?

Både Tommy Rustad og Thomas Schie kan havne i STCC denne sesongen. I så fall vil de kjøre på hjemmebane den 14. september.

Publisert Oppdatert

STCC-kalenderen er nettopp klar og Vålerbanen er med på terminlista for fjerde året på rad. Denne gangen skal løpet kjøres den 14. september - bare to uker før finalen på Mantorp Park. Den største nyheten på terminlista er imidlertid gateløpet som skal gå i Göteborg den 14. juni. I år skal også alle løpene i STCC sendes direkte på TV-kanalen SVT, og med mange nordmenn til start, kan disse direktesendingene også bli overført i Norge.

Tommy Rustad, som vant STCC i 2000, har fortsatt en høy stjerne i Sverige. Etter en vanskelig sesong for Opel i fjor, har Tommy jobbet for å kjøre EM i rallycross denne sesongen, men mye tyder på at han kommer til å fortsette i STCC. Det er imidlertid ikke sikkert at det blir for Opel, for ifølge den offisielle hjemmesiden til STCC, er Tommy Rustad også i samtaler med Volvo, som stiller til start med to helt nye Volvo C30 denne sesongen.

- Jeg har mange baller i lufta akkurat nå, og vi kommer til å offentliggjøre planene for sesongen i begynnelsen av februar, sier Tommy til Vi Menn.

Comeback for Schie?
Også Thomas Schie vurderer STCC, ifølge ryktene. Schie offentliggjorde rett over nyttår at han gir seg med rally på grunn av de høye kostnadene. Nå kan det bli comeback i racing og STCC - et mesterskap Schie kjørte i 1999.

- Jeg har ikke lyst til å gi meg med å kjøre helt, så vi får se hva det blir, sier en ordknapp Thomas Schie.

STCC har vokst seg stort de siste årene og flere og flere førere blir lønnet for å kjøre. Tommy Rustad kjørte nærmest gratis i fjor, mens en mer "ukjent" fører som Thomas Schie trolig må betale rundt to millioner kroner for et "sete". Mye penger, men likevel langt mindre enn hva det koster for en full rally-satsing med WRC-bil i NM pluss noen VM-runder.

En tredje nordmann som ønsker å kjøre STCC, er Thomas Faraas. Faraas vant i fjor JTCC, som er et juniormesterskap under hovedklassen. Et annet alternativ for Faraas er den svenske Porsche Cup'en.

Foruten ryktene om de norske førerne, skjer det mye spennende i STCC i disse tider. Peugeot kommer til start med en helt ny 308, mens en Seat Léon stiller til start for første gang i Sverige. Audi har trukket seg, og deres førstefører, Thed Björk, har signert for Honda. Den regjerende mesteren, Fredrik Ekblom, fortsetter i BMW.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning