Spionbilder: Porsche GT2

Tidenes raskeste 911

Porsche er gode på å lage forskjellige varianter over ett og samme tema. Helt siden dagens 911-generasjon – 997 på internspråket – ble lansert har det jevnt og trutt kommet til nye varianter over det samme temaet.

Publisert Oppdatert

Ny toppmodell

Nylig kom 911 Turbo med firehjulstrekk og 480 hk, og den racingklare 911 GT3 med en 415-hesters sugemotor. GT3 RS er vist, med bredere karosseri enn standardmodellen og mindre vekt å drasse på - en 911-racer for viderekommende.

Nå har våre spionfotografer kommet over den kommende 911-toppmodellen GT2, som for tiden testes ut på vei og på bane.

Åpen og heftig

Utseendet har mye til felles med 911 Turbos brede åsyn, men uten tåkelys i fronten får den inn enda mer kjølende luft. Den digre hekkvingen hinter også om at dette er en heftig Porsche - og den er jo veldig lik den på forrige generasjon GT2.

De nøyaktige spesifikasjonene er foreløpig ikke klare. Men siden GT2 skal være den sprekeste av de alle, og også blande seg inn i superbilsegmentet, får den godt over 500 hk. Ryktene sier at den skal få mer enn 520 - og enda flere rykter forteller om 550 hk eller kanskje enda mer effekt.

Over 320 km/t?

Det som er sikkert, er at bilen både får raskere akselerasjon og høyere toppfart enn de øvrige 911-modellene. Vi blir fortalt at bilen skal være kapabel til 320 km/t - noe som vil gjøre den til den raskeste fabrikk-911 noen sinne når den skal vises i produksjonsklar form mot slutten av året.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning