Thomas Schie gir seg

Tre ganger Norgesmester i rally, Thomas Schie, har bestemt seg for å legge hjelmen på hylla og stiller ikke til start i årets rally-NM.

Foto: Nordlien, Egil
Publisert Oppdatert

Thomas Schie har hatt en fantastisk karriere både i asfaltracing og i de senere årene i rallyskogen, men grunnet pengemangel har Lørenskog-gutten bestemt seg for å gi seg.

-Jeg klarte å skaffe rundt to millioner kroner i sponsorinntekter, men det er ikke nok til en helhjertet satsing og da ønsker jeg ikke å kjøre. Jeg har vært innstilt på det i hele høst at det måtte bli en ordentlig satsing hvor jeg kunne ta opp kampen mot Mads Østberg hvis jeg skulle fortsette, men så stort budsjett har jeg ikke klart å skaffe, forteller Thomas Schie til Vi Menn.

Dermed kan de se ut som WRC-klassen blir relativt tynn i Norgesmesterskapet denne sesongen. Regjerende mester Mads Østberg er storfavoritt og den eneste relle motstanderen hans ser ut til å være Andreas Mikkelsen. Men det er ikke sikkert at Mikkelsen skal kjøre alle NM-rundene i år. 18-åringen skal både kjøre flere VM-runder og det irske mesterskapet, i tillegg til at han går en travel eksamenstid i møte.

Fjorårets NM-treer Anders Grøndal fortsetter også i WRC-klassen, i likhet med Christian Selmer. Bernhard Kongsrud er også ventet til start i noen av løpene i tillegg til en spennende nykommer som vil offentliggjøre sine planer om noen dager. Men det er lite trolig at noen av disse kan ta opp kampen mot Mads Østberg.

Gruppe N mest spennende
Dermed ser det ut som klasse N4 blir den mest spennende denne sesongen. De tre beste fra i fjor, Martin Stenshorne, Eyvind Brynildsen og Bernt Kollevold vil få tøff motstand av de tre nykommerne Anders Kjær, Sveinung Bieltvedt og Kenneth Johnsrød.

Mer om Thomas Schie, rally-NM og ikke minst rally-VM kan du lese i Vi Menns årlige rally-ekstra som er i salg fra den 22. januar.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning