Tester ny super-Golf

Volkswagen tester deres kommende kanonkule: Golf R36.

R36 får kraftigere sideskjørt og et mer sportslig utseende enn de andre Golf-modellene. Foto: Automedia
R36 får kraftigere sideskjørt og et mer sportslig utseende enn de andre Golf-modellene. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert

SE BILDENE AV R36
BILNYHETENE FRA GENÈVE

Volkswagen vil ikke sitte på gjerdet og se at alle konkurrentene lanserer ordentlig gromme varianter av kompaktbilene sine. GTi er jo en ordentlig morsom bil å kjøre, men effektmessig er den frakjørt.

Men det finnes jo en heftigere Golf-modell også. Golf R32 har en 3,2-liter på 250 hk, og kreftene fordeles ut på alle fire hjulene. 0-100-sprinten tar 6,2 sekunder, og toppfarten er 248 km/t. Men heller ikke dette er nok for å trone på toppen av morobil-skalaen; Audi S3 har for eksempel 265 hk, Mazda 3 MPS har 260 hk, og den kommende Ford Focus RS antas å få 300 hk. I disse dager testes en ny Golf-toppmodell.

300 hk og 4x4
Golf R36 vil få den samme motoren som Passat R36; en 3,6-liters V6 på 300 hk. Grom-Golf´en får naturligvis firehjulstrekk som standard.

Utseendemessig blir dette den mest aggressive Golf´en til nå, med store luftinntak i fronten, og bak får den en markant diffuser og et par store eksosutblås i midten av bakfangeren.

Avskjed
R36 skal vises på høstens Frankfurt-utstilling, og vil være en slags avskjed med dagens Golf-modell. Som vi tidligere har skrevet er den altfor dyr å bygge, så Volkswagen-konsernet har fremskyndet arvtakeren noen år.

Dette kan bli en verdig avskjed!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning