Test: Hyundai Coupé 2,0

Hverdagsbil i forkledning

Hyundai Coupé lever dessverre ikke opp til sitt sportslige, snertne utseende.

Publisert Oppdatert

Hyundai Coupé er en av få gjenlevende coupeer i sin klasse. Både Mitsubishi Eclipse og Toyota Celica er for lengst ute av bildet her til lands - så hvem konkurrerer den egentlig med? Den er ikke sammenlignbar med Audi A5 eller BMW 3-Serie - på mange måter danner den et lite segment alene, som man godt kan kalle "ikke-sportslige sportscoupéer".

Det ser så bra ut til å begynne med; et friskt design som ser bedre ut enn noen gang, kule racinginspirerte felger og et utblås på hver side bak. Men etter hvert som man lærer Coupé å kjenne, blir man dessverre skuffet på litt for mange områder.

Kjøreegenskaper

Den ser ut som en skikkelig svingebil, men er det ikke. Riktignok er understellet strammere enn på en normal kompaktklassebil, men det er ikke presist nok til å gi noe særlig underholdende verdi. Heller ikke styringen er med på notene; man kan nemlig bevege mye på rattet før det gir noe utslag på bilens retning, og når styringen først reagerer, er det med en litt guffen understyring. Bilen kjennes rett og slett litt gammeldags ut, og vi sitter igjen med en følelse av å ha langt bedre kontakt med underlaget i den forutsigbare og velkjørende kompaktbilen deres, i30.

Motor

Det er ikke mange år siden en sprek toliter i en slik bil skapte ordentlig friske fartsressurser. De tidene er nok forbi, men i realiteten gjør sugemotoren (143 hk/ 186 Nm) en overraskende god jobb - den låter faktisk ganske bra også. Den trenger litt turtall for å imponere, men da setter den til gjengjeld bra med fart på Coupé'en. Girkassen, en femtrinns manuell, gjør for så vidt en grei jobb, men det spørs om det ikke ville vært lettere å utnytte motorens kraft med en annen utveksling og et ekstra trinn.

Ytelser

Med litt turtall oppleves motoren som sprek - langt sprekere enn den gjør i andre konsernmodeller. En morsom ting er at man til enhver tid kan følge med på hvor mye dreiemoment man faktisk bruker ved pådrag. Null til hundre skal ta 9,1 sekunder, mens toppfarten oppgis til å være 208 km/t. Ikke skremmende raske tall, men nok til å underholde under press. Regn dog med å måtte foreta et girskift eller to ved kvikke forbikjøringer.

Eksteriør

Hyundai Coupé har høstet delte meninger om sitt utseende i alle år, og bilen har da også sett spesiell ut. Den nye utgaven ser uten tvil bra ut, både formen og linjene skaper et dynamisk preg. Mørke lykter foran, klarglasslykter bak og en spoiler på bagasjeluka er blant detaljene som trekker opp inntrykket.

Interiør

Det er lite som føles påkostet inne i Hyundai Coupé, men man kan likevel se at ting er gjort for å skape en sporty atmosfære. Setene er av det sporty slaget, og det er også girkula, samt målerne på midtkonsollen der man kan lese av informasjon som bruk av dreiemoment og momentant bensinforbruk.

Men dessverre er sittestillingen ikke komfortabel nok for lange personer. Man sitter for mye foroverlent, og støtten under lårene er ikke god nok. Og hvor er dybdejusteringen av rattet?

Plass er neppe førsteprioritet for folk som kjøper tredørs coupé, men her får både baksete- og bagasjeplassen godkjent sett ut ifra forutsetningene bilen har.

Komfort

Siden Hyundai Coupé ikke kan by på sylskarpe kjøreegenskaper, burde vel komfortnivået imponere? Nei, det er dessverre ikke helt slik. Bilen er fast og til dels stump i understellet, og dessuten kommer både vei- og vindstøy altfor lett inn i kupeen. I tillegg er heller ikke sittestillingen optimal.

Sikkerhet

Hyundai Coupé har ikke deltatt i noen kollisjonstest hos EuroNCAP - kanskje litt rart siden den har vært på markedet i mange år. Ingen av Hyundai-modellene har hittil oppnådd full pott, så vi tror ikke Coupé vil klare det heller. Bilen har bra med sikkerhetsutstyr som standard, blant annet kollisjonsputer i sidene og foran, ABS-bremser med elektronisk bremsekraftfordeling og ESP-system. Ved aktiv kjøring kan ESP-systemet opptre litt uforutsigbart; det er kanskje ikke like mye med på notene som systemene en del andre aktører på markedet utstyrer bilene sine med.

Pris/utstyr

Hyundai Coupé er tilgjengelig med tre motorer: en 1,6-liter på 105 hester, testbilens toliter på 147 hester og en V6-motor på 2,7 liter og 167 hester - de to siste må spesialbestilles til Norge. Prisene for 1,6-literen starter på 264 950 kroner, mens tolitersutgaven koster fra 336 450 kroner. Denne prisen er ikke avskrekkende med tanke på at det meste av tilgjengelig utstyr er på plass som standard. Det er faktisk kun cruisekontroll, elektronisk styrt soltak i glass og en firetrinns automat som er mulig å få i tillegg. Hyundai-produktenes annenhåndsverdi er ikke den aller beste, så noen god økonomisk investering blir bilen neppe.

Se flere saker fra: Hyundai Se flere saker fra: Styr unna disse bilene Se flere saker fra: Test: Hyundai Coupé
Kanskje Norges smarteste familiebilkjøp

Test: Hyundai i30 1,6 CRDI Premium stv. 2013

Kanskje Norges smarteste familiebilkjøp
Veil. pris: 287850

Ypper til kamp

Test: Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi-R Premium, 2012

Ypper til kamp
Veil. pris: 644550

Golf-konkurrent som gir mye for pengene

Test: Hyundai i30 1,6 CRDi 110 hk Premium, 2012

Golf-konkurrent som gir mye for pengene
Veil. pris: 265950

Stor familiebil til liten pris

Test: Hyundai i40 1,7 CRDi 115 hk Premium 2011

Stor familiebil til liten pris
Veil. pris: 344950

Full pott for stilen

Test: Hyundai Veloster 1,6 GDi Premium Sport, 2011

Full pott for stilen
Veil. pris: 329950

Se opp for denne stasjonsvogna

Test: Hyundai i40 1,7 CRDi 136 hk stv., 2011-modell

Se opp for denne stasjonsvogna
Hyundai i40 kan konkurrere med de beste

Langtest: Hyundai i40 1,7 CRDi aut. Premium

Hyundai i40 kan konkurrere med de beste
Veil. pris: 413000

God bil, feil motor

Test: Hyundai i40 2,0 GDi aut., 2011

God bil, feil motor
Veil. pris: 455950

Velg Kia Cee'd istedet

Test: Hyundai i30 Blue Drive 1,6D 90 hk, 2010

Velg Kia Cee'd istedet
Veil. pris: 234950

Billig og bra familiebil

Test: Hyundai ix20 1,4 Blue Drive 2011

Billig og bra familiebil
Veil. pris: 209950

Super-SUV til lavpris

Test: Hyundai ix35 2,0 CRDi 184 aut., 2010

Super-SUV til lavpris
Veil. pris: 487950

En ny folkefavoritt har landet

Test: Hyundai ix35 2,0 CRDi, 2010

En ny folkefavoritt har landet
Veil. pris: 350000

Prisbomben fra Korea

Test: Hyundai i20 1,2 2009

Prisbomben fra Korea
Veil. pris: 159950

Rimelig familiefrakter

Test: Hyundai i30 CW 1,6 D, 2009

Rimelig familiefrakter
Lover godt for fremtiden

Test: Hyundai i30 1,4

Lover godt for fremtiden
Veldig god, men viser det ikke

Test: Hyundai i30 1,6D

Veldig god, men viser det ikke
Stor, flott - og kostbar

Test: Hyundai iX55, 2010

Stor, flott - og kostbar
Veil. pris: 899950

Hverdagsbil i forkledning

Test: Hyundai Coupé 2,0

Hverdagsbil i forkledning
Nesten, men ikke helt

Test: Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi

Nesten, men ikke helt
Hyundai Tucson er budsjett-SUV

Test: Hyundai Tucson 2,0 CRDi

Hyundai Tucson er budsjett-SUV
Veil. pris: 378000

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning