Symfonisk Lexus

Lexus LS har et fantastisk stereoanlegg. Nå skal en gruppe med tolv LS´er holde to klassiske bilkonserter i Storbritannia.

Mark Levinson-anlegget skal gi en fullgod konsertopplevelse.
Mark Levinson-anlegget skal gi en fullgod konsertopplevelse.
Publisert Oppdatert

Lexus tok ordentlig i da de skulle få på plass et stereoanlegg i den store sedanen LS. Surroundanlegget er spesialkonstruert for denne bilen av lyd-spesialist-selskapet Mark Levinson, og består blant annet av nitten høyttalere og en 450-watts, femtenkanals forsterker.

Bilder: Lexus LS-symfoni
Frankfurt 2007: Alle nyhetene

Så stolte av anlegget er Lexus, at de nå har fått London Symphony Orchestra og Bach Choir til å spille inn fire musikkstykker som skal brukes i den kommende friluftskonserten.

Egne komponister
Under ledelse av dirigent Alastair King, i det berømte AIR-Studios i London, spilte de blant annet inn Pavane for a Dead Princess av Ravel, Gymnopédie No1 av Satie, og to nye stykker som er komponert spesielt for Lexus-bilorkesteret: Summon the Hero og Karma Nirvana, begge komponert av Chesney Hawkes og Chris Nicolaides.

Konserten skal spilles for første gang på vakre Castle Howard nordøst for York, i helgen 18. og 19. august. Og helgen etter skal konserten holdes i Crystal Palace Park i London.

Nøyaktig fordeling
Orkesteret består da av tolv LS 460´er, nøye utplassert og med åpne dører. Hver bil representerer sin seksjon av orkesteret - altså er en bil pauker, et par andre er strykere og så videre - og alt koordineres fra et sentralt digitalt miksebord.

I tillegg til selve konserten, inviteres publikum også til å sitte i bilene for å høre musikken, og samtidig se en video om hvordan det hele ble til.

Har du lyst til å få en liten smaksprøve, kan du gå inn på Lexus´ britiske hjemmesider www.lexus.co.uk og klikke deg videre på "Lexus Symphony Orchestra"-linken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning