To amerikanere og én svenske i CART

SVENSK-AMERIKANSK I CART

Den tidligere svenske Formel 1-føreren Stefan ”Lill-Løvis” Johansson blir teamsjef i CART denne sesongen. Førerne blir amerikanerne Jimmy Vasser og Ryan Hunter-Reay.

Publisert Oppdatert
img

Red Bull sponser amerikaneren Ryan

Hunter-Reay i CART og håper at han

etter hvert kan bli Formel 1-kjører.

To amerikanske førere er et etterlengtet tilskudd i et amerikansk mesterskap som er dominert av utenlandske førere. Og med svenske "Lill-Løvis" som teamsjef vil det fortsatt være skandinavisk interesse i CART, selv om Kenny Bräck i år skal kjøre Indy Car (IRL).

 

Jimmy Vasser er en CART-veteran. Han ble nummer sju sammenlagt i fjor og kjørte inn til seier i Fontana. Ryan Hunter-Reay blir ansett som en av Amerikas største racingtalenter, og er en av Red Bulls protegéer.

Blir det nok førere?

Selv om Johansson starter nytt team, er det ikke sikkert det blir nok førere i CART denne sesongen. Sesongstart er 23. februar i St. Petersburg, Florida, og målet er at det skal stille minst 18 biler til start. Før årets sesong har imidlertid litt over halvparten av teamene og førerne gått over til det rivaliserende Indy Car-mesterskapet.

 

img

Stefan "Lill-Løvis" Johansson kjørte

Formel 1 for Ferrari i 1985. Nå blir

han teamsjef i CART.

Per i dag er bare 13 førere klare, med Bruno Junqueira fra Brasil som den største favoritten. Blant de 13 finner vi fire meksikanere, tre kanadiere, to amerikanere, to brasilianere, en spanjol og en sveitser.

Pollock med eget team

Det er ventet at Junqueira får en teamkamerat i Newman-Haas-teamet, og årets F3000-mester, franske Sebastien Bourdais, ligger best an. Samtidig er det ventet at den brasilianske veteranen Robero Moreno kommer til start, samt årets F1-flopp Alex Yoong fra Malaysia.

 

Tidligere teamsjef i F1-teamet BAR, Craig Pollock, har også startet et CART-team, men han stiller trolig med bare én bil det første året. Førerkandidater er fjorårets Toyota-fører i Formel 1, Mika Salo, og tidligere testfører i BAR, Patrick Lemaire.

 

Årets CART-sesong består av 19 løp, blant annet Brands Hatch i England og Lausitzring i Tyskland.

 

img

Den nye logoen til CART-mesterskapet.

RELATERTE SAKER:

- Sennas gjenferd?

- CART kan det

- Mulig CART-samarbeid med F1

- IRL er vinneren

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning