Superbil fra Bulgaria

Et bulgarsk team viser nå sine planer om en sportsbil som skal utfordre de beste.

Publisert Oppdatert

SE BILEN HER

Selskapet I2B har planer om å bygge en gategodkjent sportsbil med lav vekt og masse effekt, som i følge deres egne websider skal konkurrere med alt fra Audi TT til Lamborghini Gallardo.

- Racerbil i helga, kontorskyss i uka
Wildcat-prosjektet er foreløpig på planleggingsstadiet, men I2B sier at de har kommet langt i designprosessen, og at de nå jobber med å bygge en modell i full størrelse for å teste den i vindtunnel, samt å ordne det tekniske. Wildcat skal i følge I2B kombinere kjøreegenskapene til en racingbil med komfort så du kan bruke bilen til vanlig.

- Denne bilen skal du kunne bruke til og fra kontoret hele uka, mens du deltar i billøp med den på søndager, sier de selv. Og de vil posisjonere den i sportsbilenes mellomklasse, både når det gjelder pris og avansert teknologi.

460 hk og 4x4
Hva som skal drive den midtmotoriserte, firehjulsdrevne toseteren, det har de ikke bestemt seg for ennå. Men målene er klare: bilen skal - med store mengder karbonfiber - veie under 1200 kg, og den skal klare 0-100-sprinten på under fem sekunder.

Foreløpig sier de at de skal bruke en turbomatet V8 med rundt 460 hk, og på deres eget forum - der du selv kan snakke med folkene bak prosjektet - sier de at de foreløpig har kikket mest på BMW-motorer. Men de utelukker heller ikke å bruke andre motorer i prosjektet - de skriver selv at de snart skal vise et annet konsept med hybriddrift.

Du kan lese mer om Wildcat-prosjektet og delta i forumet deres på www.i2bconcept.com.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning