Stor Audi-coupé på vei

I disse dager driver Audi testing av sin kommende coupé på Nürburgring. Bilen kommer på markedet om et drøyt år.

Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert
Foto: © Automedia

TØFFE BILER - BILDEGALLERI

I 2003 viste Audi fram konseptet Nuvolari quattro, en fireseters coupé med linjer både fra TT, A6 og A8. Etter den tid har de bygget den nye TT, som har fått mye av trekkene fra Nuvolari-konseptet, bare i mindre format.

Mellom A4 og A6
Den kommende A5, som nå gjennomgår omfattende testing blant annet på Nürburgrings Nordschleife, blir størrelsesmessig et sted mellom dagens A4 og A6. Dermed blir den et lite hakk større enn biler som BMWs 3-serie Coupé, Volkswagen EOS og Mercedes-Benz CLK, samtidig som den er mindre enn de virkelig store luksuscoupéene til konkurrentene (BMW 6-Serie, Mercedes-Benz CL og så videre). Med dette vil Audi forsøke å innta en liten nisje der de kan være alene en stund.

Audi A5, som sannsynligvis skal vises til publikum mot slutten av neste år, og kommer til butikkene på vårparten i 2008, kommer også som cab. Det antas at Audi vil fortsette sin sportslige retning og forsøke å tilfredsstille puristene, ved å gi denne et tradisjonelt stofftak. Men komfort, bruksvennlighet og luksus står også på programmet for bilen.

Minst V6
Våre kilder forteller at A5 skal drives av de største motorene i dagens A4-rekke, blant annet en treliters diesel-V6 på 225 hk og den 3,2 liter store bensin-V6´en på 255 hk. V8´ere er det jo også plass til under A4-panseret, og alt tyder på at også A5 får så store motorer. Firehjulstrekk blir høyst sannsynlig standard, og en kommende S5 - og alt tyder på at det også kommer en RS5 - bør jo helst få ordentlig med kraft.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning