Henning Solberg fikk ikke plassen i Mitsubishi:

STILLER SOLBERG TIL START?

Lørdag går årets fjerde NM-runde i rally, men om sammenlagtlederen Henning Solberg stiller til start er usikkert. Tirsdag kveld fikk han beskjed om at han ikke får kjøre for Mitsubishis VM-team, og Solberg er utrolig skuffet.

Publisert Oppdatert
img

Henning Solberg

-Henning er utrolig skuffet. Jeg tror ikke han vil kommentere dette engang, sier hans manager Jim Carlsen.

 

Vi Menn Online har ikke lykkes å komme i kontakt med Henning Solberg i dag, og hans manager vil ikke garantere at han kjører lørdagens NM-runde i rally.

 

-Jeg tør ikke å garantere det, sier Carlsen.

 

Det var i mai at Henning Solberg var i England for å bli evaluert av Mitsubishis VM-team. Sammen med finnene Kristian Sohlberg, Jani Pasonen, samt Daniel Sola og Gigi Galli fra henholdsvis Spania og Italia. Disse måtte gjennom flere tester som kjøring, teknisk forståelse og et langt intervju med sjefene i Mitsubishi.

 

Når Mitsubishi til neste år gjør come back i VM er det grunn til å tro at noen av disse får kjøre. Men altså ikke Henning Solberg.

 

-Vi har ikke fått vite hvorfor Henning ikke nådde opp. Bare at han ikke gjorde det. Henning er forferdelig skuffet og lei seg, gjentar Carlsen.

img

Petter Solberg

Uheldige Henning

Henning Solberg kjørte nesten like fort som lillebror Petter da de begge konkurrerte i rally-NM her hjemme. Men i 1998 fikk Petter kontrakt med Ford i VM, mens Henning fortsatte i Norge. Siden den gang er det ingen i Norge som har kunnet tukte Henning, men likevel har han ikke fått sjansen for et fabrikksteam i VM - ennå.

 

Carlsen og Solberg jobber nemlig fortsatt med alternativer for storebror Solberg i fremtiden. De var i kontakt med Citroën i vinter, men etter det Vi Menn erfarer er Subaru det beste alternativet nå.

 

Men om han stiller i lørdagens NM-runde er altså usikkert. Dermed kan veien ligge åpen for Kristian Kolberg, Thomas Schie og de andre som kjemper om NM-medaljene.

Petter på Kypros

Mens Henning er skuffet her hjemme, er situasjonen en helt annen for lillebror Petter. Han er på plass på Kypros, hvor han i helgen skal kjøre årets sjuende runde i rally-VM.

 

-Jeg har en svært god følelse foran helgens løp. Bilen, dekkene og alt fungerte perfekt i forrige løp i Hellas. Det var beklagelig at jeg ikke klarte å ta andreplassen, men løpet som sådan var en opptur, sier Petter Solberg som ligger på en 5. plass i VM etter at seks av de 14 løpene er kjørt. Nå er det svingete og dårlige veier som venter ham på ferieøya Kypros.

 

PS: Du kan lese mer om årets første NM-runde i rally i denne ukens Vi Menn, samt mye motorsport i Vi Menn Bil som også er med!

 

Relaterte saker:

-Sesongdebut i gruppe N

-Trolig klar for Citroën

-Tiden renner ut?

-Solberg i Citroëns planer?

-Røverkjøp til én million

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning