GENÈVE-UTSTILLINGEN:

STILLE FØR STORMEN

Allerede før åpningen av den 74. internasjonale bilutstillingen i Genève, er det mye spennende som skjer. Vi er på plass i Genève for å overbringe siste nytt.

Publisert Oppdatert

Den 74. internasjonale bilutstillingen i Genève er åpen for publikum 4.-14. mars, men pressen har området for seg selv to dager på forhånd.

Vi Menn er selvfølgelig på plass for å følge det som skjer, og allerede nå er det mye som er klart.

Verdenspremierer

På en såpass stor bilutstilling er det vanlig at en rekke bilprodusenter benytter anledningen til verdenspremierer og avdukninger av sine biler.

Vi vil få se en rekke bilmodeller av alle slag, både produksjonsklare verdensmodeller og konsepter som aldri har vært tenkt produsert.

Spennende konsept-eksempler er Fiats gjenfødelse av den lille 500 og Nissans Qashqai-crossover, mens biler som Toyota Corolla Verso og ansiktsløftet Mercedes-Benz C-Klasse er litt nærmere hverdagen.

Variasjonene er store også når det gjelder målgruppe for bilene; i Genève vil det avdukes alt fra Daewoos rimelige Nubira stasjonsvogn til Maseratis nye supersportsbil og Lamborghinis cabriolet-utgave av Murciélago.

Lamborghini Murciélago Barchetta

Mange hemmeligheter

Men selv om mye er kjent på forhånd, er det også mye som holdes hemmelig helt til teppet faller.

Svenske Koenigsegg synes tydeligvis ikke den ekstreme sportsbilen CC var tilstrekkelig, og skal avduke en CCR.

Det eneste som har sluppet ut, er at hver hestekraft bare har 1,7 kg å dra på, noe som burde resultere i mildt sagt heftige prestasjoner.

Mer får vi ikke vite før bilen avdukes i løpet av pressedagene.

MINI Cabriolet kommer til sommeren

Også de store bilprodusentene har sine hemmeligheter - biler med kryptiske modellbetegnelser.

Genève er også åsted for blant annet presentasjon av nye Audi A6, BMW 5-Serie i stasjonsvogn-utførelse, Mini Cabriolet og Mercedes-Benz' nye SLK.

Dessuten vil Bugatti-sjefen holde pressekonferanse om fremgangen til 1001-hestekrefters-prosjektet Veyron; Hyundai skal vise sin nye Tuscon, en SUV som størrelsesmessig plasserer seg mellom Toyota Rav4 og Nissan X-Trail; og Mercedes vil også vise den store coupé-sedanen CLS i produksjonsklar form.

Alfa Romeo Crosswagon - 156 med 4x4

Også annet snacks

Også styling- og tilbehørsfolket får sitt. Tunere stiller opp med bearbeidete versjoner av det meste, og spesialiserte designbyråer som Italdesign vil vise eksempler på hva de kan klare.

Kort sagt vil Genève-bilmessen by på noe for de aller fleste, uansett smak eller tykkelse på lommeboka.

Følg med på Vi Menn Online de neste dagene for å holde deg oppdatert på hva som skjer, kanskje drømmebilen din plutselig blir avduket?

[email protected]

Volta, fra geniene hos Italdesign


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning