I skyggen av Petter Solberg:

STENSHORNE SATSER PÅ SEIER

I dag starter Rally Tyrkia, og i skyggen av Petter Solberg finner vi Martin Stenshorne, vår eneste deltaker i junior-VM. Martin kjørte svært bra på gårsdagens ”shake down”.

Publisert Oppdatert
img

Martin Stenshorne kjører en Ford Puma i junior-VM. Her

fra den første runden i Monaco.

"Shake down" er en kort fartsetappe som deltakerne kjører som en slags oppvarming til løpet. På den etappen var Martin Stenshorne nest raskest av samtlige i junior-klassen, hvor det kjøres med forhjulsdrevne biler inntil 1600 ccm.

 

- Jeg har seierssjanser, men det kreves mye flaks. Veiene er så dårlige at man må ta det litt med ro for å komme helskinnet gjennom løpet, sier Stenshorne til Vi Menn Online.

 

Årets første VM-runde i Monaco gikk ikke så bra for Hokksund gutten. En avkjøring gjorde at han måtte bryte løpet.

Kjører også i Norge

Martin Stenshorne kjører også gruppe N hjemme i Norge. Sist helg ble han nummer to i Rally Finnskog Norway, og har dermed mye fart i kroppen foran helgens løp.

 

img

Martin var nest raskest

blant juniorene på gårs-

dagens "shake down".

- Det går imidlertid vesentlig langsommere i Rally Tyrkia. Løpet her nede minner litt om den greske runden, men det er mer svinger og veiene er enda litt dårligere. Det er blant annet mange store steiner midt i veien, forteller Stenshorne.

 

- Veiene er bra preparert nå, men blir det regnvær tror jeg det blir vanskelig å kjøre, sier Petter Solberg.

 

Solberg ligger bare på en sjetteplass i VM-sammendraget, men Subaru-kjøreren har uttalt at det er først i Tyrkia VM starter for hans del. Med full klaff kan han ta sin andre VM-seier i karrieren.

 

RELATERTE SAKER:

- Petter på direkten?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning