IKKE LØP PÅ GOTLAND?

STCC i Norge likevel?

For noen uker siden avslørte vi her på Vi Menn Online at det ikke skulle bli kjørt STCC i Norge i år, men nå kan det hende det blir løp likevel.

442a6f21cc70f.jpg
442a6f21cc70f.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
Etter det Vi Menn kjenner til sliter den nye banen Gotland Ring i Sverige med å få den nødvendige FIA-godkjenningen for å kjøre STCC. Det kan bety at Vålerbanen i Norge blir vertskap for STCC den siste helgen i juli.

 

I utgangspunktet var STCC-ledelsen negative til å kjøre i Norge ettersom Nordens mest profesjonelle motorsport-mesterskap fikk svært liten oppmerksomhet da de besøkte Vålerbanen i fjor. Men Vi Menn vet at flere av hovedsponsorene til STCC ønsker å profilere seg i Norge også.

 

Vålerbanen investerte mye penger for å gjøre banen klar for STCC i fjor og vil svært gjerne spre disse kostnadene over flere år. Dessuten håper de interessen skal ta seg opp etter hvert og at det vil komme flere enn de 2000 betalende tilskuerne som kom under løpsdagen i fjor.

Motorsport-sentrum

Området rundt Vålerbanen håper også å bli et slags "motorsport-sentrum" i Norge med Rally Norway som krumtapp. Men for å være et fullverdig sentrum er det viktig at det skjer noe stort på sommeren også.

 

For norsk racing vil et STCC-løp i Norge være veldig viktig. Grenen racing har kommet veldig i skyggen av rally i Norge de siste årene, men et stort asfaltløp med STCC kan være med på å heve interessen.

Ingen nordmenn?

Dessverre ser det ikke ut som noen norske sjåfører skal kjøre en full STCC-sesong i år, men flere nordmenn skal kjøre i supportklassene som JTCC og Camaro Cup.

 

Årets STCC-sesong ser uansett ut til å bli den beste noensinne med førere som nederlandske Duncan Huisman til start mot alle de beste racerførerne fra Sverige.

 

Vi i Vi Menn har i hvert fall en klar oppfordring til alle motorsport-interesserte i Norge: Blir det STCC på Vålerbanen i sommer, så møt opp slik at løpet blir en tradisjon i Norge!

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning