ARDEN JAGUAR X-TYPE ESTATE

STASJONSVOGN MED STØRRE KLØR

Det tok ikke lange tiden før noen fant ut at Jaguar X-Type Estate ikke var flott nok. Den tyske Jaguar-spesialisten Arden tok oppgaven med å forfine den ytterligere.

Publisert Oppdatert

Arden har en lang merittliste innen forfining og ekstremifisering av Jaguar- og Land Rover-modeller.

 

Med øye både for racing - Arden-Jaguarer har vunnet en rekke løp gjennom tidene - og for det luksuriøse, tilbyr de kundene store muligheter for å få sin Jaguar til å bli akkurat som de måtte ønske.

 

Og nå har de altså tatt for seg Jaguars første stasjonsvogn, den flunkende nye X-Type Estate.

Diskré eleganse

Arden har tradisjonelt beholdt Jaguar-formene på sine tuning-objekter; de pleier kun å forfine dem ytterligere og gi bilene en mer helhetlig og sportslig profil.

 

Til X-Type Estate tilbyr de en aerodynamikk-pakke bestående av nye støtfangere foran og bak og et sett med sideskjørt.

 

En ny grill er også på plass, for å trekke sterkere bånd til Jaguars racing-tradisjoner.

I sitt sortiment har Arden flere serier med understellskomponenter, der Estate'n senkes i ulike trinn og med ulik stivhet på fjærene.

 

For de med sportslige ambisjoner - eller som setter pris på litt ekstra trygghet - kan Ardens bremseoppgraderingssett være tingen, med større og mer ventilerte bremseskiver, firestemplete kallipere foran og stålforsterkete bremseslanger.

Mer pulver

Når understell og bremser er oppgradert, er det på tide å se om motoren har mer å gå på. Med endringer på motorstyringen og et mer frittflytende eksosanlegg - selvfølgelig med forkrommede utblås enten du vil ha to eller fire utløp - får 2,5-literen 22 nye hestekrefter og en høyere og flatere dreiemomentkurve. I 3-literen har de funnet 35 nye hestekrefter - i Arden-form har den 266 hk å rutte med, og dieselmotorens ytelser øker fra 131 til 156 hk og fra 330 til 400 Nm.

Arden tilbyr også en gjennomgående oppgradering av interiøret. De fleste flatene kan dekkes av høyglanspolert edeltre, og resten av interiøret - inkludert taket, hattehyllen og alle sidestolpene - kan kles i Connolly-lær. Dype, håndsydde tepper gjør gulvet mykt og flott, og detaljer i høyglanspolert aluminium, karbonfiber eller i blankeste pianofinish setter prikk over i-en.

Flott? Ja! Dyrt? Det også.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning