Sporty Mercedes-kjempe

Mercedes-Benz´ nyeste modell, GL-klasse, er en diger bil. Og kanskje ikke så veldig sporty i utgangspunktet. Tuneren Carlsson gjør noe med det.

Publisert Oppdatert

Carlsson CK50:

Våre venner hos Carlsson tar for seg det aller meste som ruller ut av Mercedes-Benz´ fabrikker. Nå som GL-klasse er på markedet, er det jo naturlig at de også flikker litt på den.

Den store SUV´en GL-klasse har som kjent veldig mange deler felles med øvrige, store Mercedes-modeller. Motortrimming er dermed en smal sak; Carlsson har allerede ferdig utviklede trimsett til noen av motoralternativene i bilen.

435 hk og 248 km/t
Toppmodellen GL 500 har fått tunerens såkalte CK50-sett, som gjør at originalens 388 hk nå yter 435 hk. Dreiemomentet i bensin-åtteren er økt fra 530 til 600 Nm - tilgjengelig hele veien fra 2800 til 4800 o/min. Dette gjør at 0-100-sprinten reduseres fra 6,5 til 6,1 sekunder, og toppfarten er økt til 248 km/t.

Et nytt eksosanlegg med to doble utblås gir et litt friskere utseende, samtidig som tuneren hevder det både frigjør mer V8-godlyd og bidrar til den økte motoreffekten.

Lavere
Carlsson har lenge levert forskjellige styrebokser som overstyrer standardbilenes adaptive understell. Så også til GL 500; boksen legger i utgangspunktet bilen 35 millimeter nærmere bakken, noe som senker bilens tyngdepunkt og luftmotstand. Samtidig tilpasser den støtdempingen etter kjørestil og underlag, og endrer også bakkeklaringen i forhold til dette.

Tuneren forteller at understell-styreboksen gjør bilen mer agil og kjørbar, både i lave og i høyere hastigheter.

Digre hjul og nytt skinn
I tillegg har Carlsson utstyrt GL´en med sine egenutviklede, ultralette felger i 22-tommers størrelse. Disse er skodd med 305/35-dekk. Hvor egnet dette er for norske, piggslitte veier skal vi ikke uttale oss om, men det ser i hvertfall gromt ut. Mindre felger er selvsagt også tilgjengelig.

Carlsson synes også at Mercedes-Benz har et stykke å gå når det gjelder innvendig luksusfølelse. De trekker derfor om alle seter og dørsider og slikt, og kler det opp i fineste nappaskinn, eller i en kombinasjon av skinn og alcantara. De kan montere inn mengder av treverk eller karbonfiber, og de setter også inn store multimedieanlegg med en drøss med LCD-skjermer om kunden ønsker dette.

Mer informasjon finner du på www.carlsson.de

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning