LEXUS LF-C

SPORTSCOUPÉ-KONSEPT FRA LEXUS

Lexus skal vise sitt nyeste konsept på New York Auto Show. Bilen er en luksuriøs og sportslig coupé, med en 300-hesters V8 under panseret.

Publisert Oppdatert

New York Auto Show finner sted fra 9. til 18. april, og vil være åsted for enda en konsept-lansering fra prestisjebil-produsenten Lexus. USA er det viktigste markedet for Lexus, og derfor overrasker det ingen at de vil bruke New York-showet for presentasjonen av det nye coupé-konseptet - som for øvrig har fått navnet LF-C.

Tradisjonell, men spesiell

Foreløpig har Lexus kun offentliggjort en enkel skisse av bilen, men så sant denne stemmer overens med det virkelige konseptet, ser det ut til at vi kan glede oss. Bilen har en tradisjonell coupé-profil med langt panser og skrånende tak, men skal vi tro skissen, vil coupéen også få mer utradisjonelle og markante linjer.

Kombinasjonen av bilens skulder - som med utgangspunkt i fronten går videre over forskjermen, passerer over bagasjeromslokket og ender opp nærmest sentralt på hekken - og profilen som skråner fra nedre del av fronten og passerer rett over bakskjermen, vil gi et par bakskjermer som virkelig synes.

V8-kraft

Under panseret - på grunn av plattformdelingen i konsernet antar vi i hvertfall at det er her motoren vil ligge - finner vi den samme 4,3-liters V8 som i flere andre Lexus-modeller og -konseptbiler, og med 300 hk vil den sannsynligvis få tilstrekkelige prestasjoner. Denne motoren har vi også sett i hybrid-sammenheng, og vi utelukker ikke at også dette konseptet vil få en lignende kombinasjon av V8-kraft og elektriske motorer.

Vi vil selvfølgelig følge opp med mer informasjon om Lexus LF-C etter hvert. Det er bare å følge med på Vi Menn Online fremover.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning