Sports-SUV fra BMW

BMWs kommende, coupéliknende crossover X6 testes i Tyskland. Den skal være en mer sporty bil enn X5, men fortsatt takle røft terreng.

X6 får en sterk coupéprofil  med dårlig plass bak som resultat. Foto: Automedia
X6 får en sterk coupéprofil med dårlig plass bak som resultat. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

BMW vil inn i nye nisjer - og om de ikke er der fra før, så lager de likegodt en ny. I disse dager tester de den kommende crossoveren X6 nær hovedkvarteret i München - en bil som skal være en mer sporty utgave av X5.

Spionbilder: BMW X6
Bilder: Alle bilgallerier

X6 har fortsatt SUV-genene i seg. Den får høy bakkeklaring og firehjulstrekk, og er basert på samme plattform som X5. Men den får en mye mer coupéliknende profil, med sterkt skrånende taklinje, og det er nytt i SUV-segmentet.

For fire
Dette er vel også den første SUV´en der form går foran funksjon - taklinjen stjeler høyde bakover, både for de i baksetet og i bagasjerommet. Regn derfor ikke med å få se noen sjuseters versjon av denne bilen - alt tyder på at den kun får fire sitteplasser.

Test: BMW X5

Rykter om karbonfiber
X6 blir lengre og lavere enn X5, men det som mistes av plass skal tas igjen i kjøreegenskaper, skal vi tro våre kilder. Det har tidligere vært snakk om at bilen får tak i karbonfiber - som blant andre M6 - for å få et lavere tyngdepunkt. Bildene viser ikke noe om dette, men uansett tror vi nok BMW vil videreføre de sportslige genene også i X6.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning